Komiksy si můžete docela dobře užít na nejobyčejnějším počítači. Ale má to svá omezení. Někdy prostě není chuť tahat s sebou sebemenší a sebelehčí laptop jenom kvůli čtení. Ve stísněných prostorách českých autobusů a tramvají se navíc daleko lépe manipuluje se skladnějším iPadem. Číst se dá i na chytřejším mobilu. Jenže iPad 2 s rozměry 241,2 x 185,7 milimetrů mnohem více odpovídá typické velikosti běžné komiksové stránky (260 x 170 milimetrů).

Odpadá také nutnost těžkého rozhodnutí, co si s sebou před odchodem z domu vzít na čtení. Neutahá vás ani odhodlání tahat s sebou všech 250 čísel série The Amazing Spider-Man vydaných za posledních 20 let. Můžete si s sebou vzít klidně celou sbírku. Stovky komiksů zůstanou stejně „lehkovážně“ jako iPad 2 s hmotností 601 gramů. Tedy o dost méně než knižní vydání, kam se jich vešlo třeba deset.

Hlavní komiksoví vydavatelé často nabízí digitální verze svých novinek za zvýhodněnou cenu. Starší čísla se dají levněji dokoupit na Amazonu nebo eBay. Můžete si naskenovat vlastní sbírku. Nebo si na internetu najít kopii „pro vlastní potřebu“. Díky digitalizaci se dostanete i ke starým, vzácným, bizarním nebo méně oblíbeným příběhům, které jinak nemusí být k sehnání… Filmy a hudba v digitální podobě se staly běžnou záležitostí. Díky iPadu a tabletům teď nastal úsvit digitálních komiksů.

Aplikaci pro prohlížení komiksů naleznete v případě iPadu nebo iPhonu na AppStore. Pokud máte jiný operační systém například Android zamiřte na Market nebo jiný příslušný obchod s aplikacemi.

PS: Ale samozřejmě to neznamená, že už nemůžete mít komiksů plnou knihovnu!

Chcete vědět více o elektronických čtečkách knih, tabletech a jiných digitálních technologiích? Klikněte ZDE!