Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rolničky, rolničky, paření je čas! 5 nejlepších vánočních videoher

/
  • Tipy na nejlepší vánoční videohry.
    26. prosince 2020 ● 16:11

    Vánoce klepou na dveře a co dělat jiného o svátcích a volnu, než se naplno ponořit do videoher s vánoční tematikou?! Jelikož nejsou všechny tyto gamesky tolik známé, je tu Blesk.cz, který poradí, co si o svátcích zahrát. A nezaměřujeme se jenom na nové tituly, ale i na retro pařby z dob minulých!

  • 1.

    Christmas Nights into Dreams

    Rok vydání: 1996

    Platforma: Saturn

    Hned ze začátku se dostaneme do relativního neznáma. Nights into Dreams je povedená kouzelná 2,5D videohra pro prastarou 32bitovou konzoli Sega Saturn. Stojí za ní vývojářské studio Sonic Team, které hráčům přineslo nesmírně populární sérii s ježkem Sonicem. Princip hry je jednoduchý a návykový. Chlapec Elliot Edwards nebo dívka Claris Sinclair se po usnutí mění v šášu Nightse, jenž prolétá kouzelnými levely ve snovém světě Nightopia. Cílem je se trefit do magických portálů a posbírat co nejvíce bublinek. Tak vypadá základní hra, která se dá stále na internetu jakž takž sehnat. Jenže Christmas Nights into Dreams je něco jiného. Jde o speciálně upravenou hru s pouze dvěma svátečními levely, v nichž se to jen hemží vánoční atmosférou. Vše bylo pozměněno tak, aby Nightopia vypadala jako při oslavách Štědrého dne. Videohra Christmas Nights into Dreams se rozdávala ke konzolím, dalším hrám a byla i součástí Sega Saturn Magazinu. Dnes ji sehnat není nic snadného.

  • 2.

    Dead Rising 4

    Rok vydání: 2016

    Platformy: Xbox One, PlayStation 4, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Dead Rising 4 - trailer Capcom/Xbox

    Zombie série Dead Rising se nikdy nebrala příliš vážně. Nemrtvé šlo vždy likvidovat 100+1 způsobem. Efektně, efektivně a hlavně krvavě. A to i díky tvorbě vlastních šílených zbraní jako granátové kladivo nebo rotační kuše. Vedle těchto kousků vypadala baseballová pálka naprosto tuctově. Čtvrtý díl navíc přinesl extra silné Exo obleky, s jejichž pomocí nebyl problém vytrhnout například do betonu zalitou značku a máchat s ní po zombies jako pomatený. K dispozici jsou i vozidla jako kombajn, traktor nebo sněžný skútr. Pod nimi praskají kosti nemrtvých extra křupavě. I s nimi lze napáchat také pořádnou paseku. A to všechno za zvuků koled! Dead Rising 4 se totiž odehrává v městečku Willamette přímo o Vánocích. Všude jsou proto zářící ozdoby, stromečky a sváteční atmosféra by se dala krájet jako zástupy zombies. Hlavním hrdinou je navíc opět nebojácný žurnalista Frank West, kterého hráči znají z předchozích dílů. Pokud jste čtyřku Dead Rising nehráli, teď je ta nejlepší doba to napravit.

  • 3.

    Batman: Arkham Origins

    Rok vydání: 2013

    Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, PC

    Recenze

    Video
    Video se připravuje ...

    Batman: Arkham Origins trailer Warner Bros. Interactive

    Zločin v nechvalně proslulém Gotham City nespí ani o Vánocích. Své o tom moc dobře ví miliardář Bruce Wayne alias maskovaný superhrdina Batman, který se v prequelu ceněné série Arkham musí utkat s celou řadou neřádů včetně Black Maska, který nyní vládne zdejšímu podsvětí. Batman však bude muset porazit i nebezpečného zabijáka Deathstrokea, hromotluka Banea, znetvořeného Killer Croca nebo odstřelovače Deadshota, který nikdy nemine. I když Batman: Arkham Origins kromě multiplayeru příliš novinek nepřinesl, nabídl o poznání větší Gotham. Zasněžené město zločinu má o Vánocích specifickou atmosféru, která připomíná kultovní komiksový snímek Batman se vrací od Tima Burtona, který se taktéž odehrává o svátcích. Takže pokud máte chuť na vánoční supehrdinskou akci, tahle je ta pravá.

  • 4.

    Die Hard Trilogy

    Rok vydání: 1996

    Platformy: PlayStation, Saturn, PC

    O tom, že je Smrtonosná past vánočním akčním filmem, už dnes nepochybuje vůbec nikdo. Stejně jako druhý díl. V roce 1996, kdy měla slavná filmová série s Brucem Willisem tři díly (dnes jich je již pět, přičemž ten poslední stojí za starou belu), vyšla zajímavá kompilace, která v sobě kombinovala hned tři videohry s naprosto odlišnou hratelností. Každá z nich přitom reprezentuje jeden filmový díl. První se odehrává v mrakodrapu Nakatomi Plaza, který obsadili teroristé vedení Hansem Gruberem. Jde o střílečku z pohledu třetí osoby. Druhý se odehrává na letišti ve Washingtonu, kde John McClane bojuje s teroristy z pohledu první osoby ve stylu „kolejové střílečky“. Tato část hry podporuje dokonce světelnou pistoli. Třetí díl je zaměřen na adrenalinové automobilové honičky po New Yorku. Tento díl se jediný neodehrává o Vánocích, ale to nevadí. I když je z dnešního hlediska Die Hard Trilogy již zastaralá videohra, stále má něco do sebe.

  • 5.

    Bayonetta 2

    Rok vydání: 2014

    Platformy: Wii U, Switch

    Recenze

    Sexistická zběsilá akce Bayonetta 2 vypadá ze zdejších videoher nejméně vánočně. Ale skutečně začíná přesně v tomto svátečním období. Čarodějka Bayonetta, vlastním jménem Cereza, nakupuje vánoční dárky se svým přítelem Enzem, když je přepadena zákeřnými anděly. Okamžitě začíná klasická akční jízda, při níž Bayonetta pálí z pistolí, které drží nejenom v rukách, ale má je připevněné i na botách na vysokých podpatcích. Bayonetta 2 je videohrou, která spíše ukazuje, jak se můžou Vánoce pořádně podělat, než jak si je užít. V žánru zběsilých akcí ale patří k tomu nejlepšímu, co si můžete zahrát. Za hrou stojí totiž legendární studio PlatinumGames. Navíc jde o skvělý protijed na dnešní přehnaně politicky korektní videohry. To třeba kdyby se vám z nějakého důvodu nelíbilo The Last of Us Part II. Začalo to vánočními nákupy, skončilo to pořádným masakrem, při kterém létají vzduchem končetiny i čarodějnice s hodně naditými výstřihy.

  • 6.

    Herní vánoční galerie

    Fotogalerie
    109 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy