Video
Video se připravuje ...

Predator: Hunting Grounds trailer - Staňte se predátorem PlayStation/Illfonic

Predator: Hunting Grounds je výhradně multiplayerovou online záležitostí, která se zaměřuje na klání 4. vs. 1. Připomíná starší akci Evolve, v níž jste se v roli monstra taktéž mohli postavit čtyřčlennému týmu protihráčů v rolích vojáků. Trial umožnil vyzkoušet hru za obě strany na jedné mapě Overgrowth, která se rozprostírá na členitém území jihoamerické džungle.

Hra za vojáky je klasickou multiplayerovou FPS

V roli vojáků musíte plnit mise sestavené z několika úkolů. Jde o získání důležitých dat z počítače, zničení drogové varny nebo zabití nebezpečné postavy. Úkolů je v jedné misi vždy několik, ale jejich náplň je stereotypní. Vždy však končí po vzoru filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem útěkem v helikoptéře (Get to the choppa!). Hra za lidi je víceméně klasickou FPS zaměřenou na multiplayer.

Predator: Hunting Grounds pro PlayStation 4
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Její pojetí však vypadá docela béčkově. V kůži predátora, z níž teče zelená krev, jde o poznání větší zábavu. Využít totiž můžete všechny jeho speciality jako sílu, díky níž doskočíte neskutečně daleko. Stejně jako zařízení na neviditelnost, díky němuž je pro protivníky mnohem obtížnější vás zahlédnout a lokalizovat. Naopak mimozemskému zástupci rasy Yautja v tom pomůže termální vidění.

Predátorovy brutálnosti nechybí

Kapitolou samou pro sebe je predátorova výzbroj. S tou je radost mordovat! Použít můžete zápěstní čepele, ramenní kanón, kopí nebo chytrý vrhací disk. Vaším úkolem je samozřejmě překazit postup týmu vojáků a udělat si z jejich lebek trofeje. Brutálnosti ve hře nechybí, takže se hráči kromě trhání páteří dočkáte i těl stažených z kůže. Fandové ocení i nejmužnější plácnutí po vzoru Arnolda.

Predator: Hunting Grounds pro PlayStation 4
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Pokud by se vám náhodou v roli predátora nedařilo, můžete se před smrtí odpálit příruční bombou. Jak za člověka, tak predátora si můžete zvolit i hru za ženu či samici. Vzhled i výbavu si s přibývajícími zkušenostmi a financemi obměníte. Získáte nové helmy, barvu dredů i zbraně. Vojáci i predátor mají své speciální třídy. U lidí to je podpora, průzkumník a útočník.

PlayStation 4 vs. PC

Yautja se ve hře prezentuje jako lovec, průzkumník nebo berserker. Pařany jistě potěší, že hra podporuje crossplay, takže si to mezi sebou mohou rozdat majitelé konzole PlayStation 4 i PC hráči. Na připojení do hry jsem o víkendu čekal bohužel dlouho. Někdy to bylo pět, jindy zase celých deset minut. Tvůrci o problému ví a pracují na něm. Co mě nepotěšilo, je technický stav hry.

Predator: Hunting Grounds pro PlayStation 4
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Při hraní se často trhala a všude doskakovaly textury. A to dokonce i oblečení na postavách! Hra vypadá spíše jako titul pro PlayStation 3. Do vydání Predator: Hunting Grounds ale ještě zbývá měsíc, takže mají vývojáři čas na doladění. Grafika se jistě nezlepší, ale na plynulosti lze zapracovat. Predátor je nesmírně populární sci-fi postava, a proto se i přes nepřehlédnutelné neduhy nelze na plnou hru netěšit.

Fotogalerie
63 fotografií

Předpověď hodnocení Blesk.cz: 65 %

Plusy:
Hra za predátora
Skvělá hudba a zvuky
Ikonická brutálnost
 
Minusy:
Hra za vojáky
Ošklivá grafika
Technické problémy
 
Infobox
Datum vydání: 24. duben 2020
Platformy:  PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), PC
Cena: 999 Kč
Výrobce: IllFonic
Vydavatel: Sony Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ
Oficiální stránka hry