Video
Video se připravuje ...

Patapon 2 Remastered trailer PlayStation

Série Patapon (recenze třetího dílu) patří k původní tvorbě Sony pro handheld PlayStation Portable. Tyto originální videohry jsou kombinací rytmické akce, strategie a právě od dvojky dokonce RPG. V roli uctívaného boha úkolujete bubnováním do rytmu svá vojska na válečných taženích v nejrůznějších úrovních.

Vylepšená vizuální stránka

A přesně to se i děje v Patapon 2 Remastered pro PlayStation 4. Jde v zásadě o tu samou hru, která vyšla před více než dekádou. Vylepšena byla především její vizuální stránka. Hru si nyní můžete pustit ve vysokém rozlišení, na PS4 Pro dokonce v 4K rozlišení. Filmečky ve hře předělány nebyly, vypadají proto rozmazaně.

Patapon 2 Remastered pro PlayStation 4.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Nahrávací časy jsou díky silnějšímu hardwaru mnohem kratší. Hratelnost je stejná jako u všech ostatních dílů. Bubnujete, což v praxi vypadá trefit se opakovaně do čtyř tlačítek a zapamatovat si základní úkoly jako útok, obranu a postup kupředu. Zní to snadně, ale vězte, že to snadné není. Naopak! Obtížnost hry je stále výzva.

Nic nového

Nejtěžší jsou samozřejmě souboje s bossy, které ale zároveň patří k tomu nejnápaditějšímu, co hra nabízí. Pokud zrovna nebudete bubnovat jako o život, čeká vás vylepšování různorodých jednotek, tvorba nových nebo hraní miniher. Patapon 2 Remastered toho nenabízí málo. Přesto je jeho náplň poněkud repetitivní. Jde navíc o dosti starou hru. Nějakým hráčům může vadit, že nepřináší nic nového.

Patapon 2 Remastered pro PlayStation 4.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Ale ty, které chytne, zase jen tak nepustí. Obsahu je dost a životnost hry šplhá až k více než 20 hodinám. Přítomny jsou i původně multiplayerové úrovně, nyní hratelné s počítačem ovládaným spoluhráčem. Otázkou však zůstává, zda by si remaster nezasloužily více jiné videohry. Knihovna PlayStation titulů konzolí je obrovská.

Fotogalerie
23 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
Kombinace rytmické akce, strategie a RPG
Obtížnost je výzva
Souboje s bossy
Remaster vypadá a běží lépe než originál
 
Minusy:
Repetitivní náplň
Je to pořád 11 let stará PSP hra
Nic nového pod sluncem
Rozmazané filmečky
 
 
Infobox
Datum vydání: 30. leden 2020
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro)
Cena: 409 Kč
Výrobce: Pyramid, Japan Studio
Vydavatel: Sony Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ jazyk
Oficiální stránka hry