Detective Pikachu je zajímavou novinkou ze světa pokémonů pro nesmrtelný handheld Nintendo 3DS nebo jeho mladšího bratříčka Nintendo 2DS. Hra sice nemá stereoskopický obraz, ale i přesto vypadá báječně. Postavy roztodivných tvorů jsou propracované a hlavně skvěle animované. Na hru se vážně hezky kouká.

A dobře se i hraje. Detective Pikachu nabízí vskutku jiný pohled na pokémony. Tentokrát nejste trenérem a roztomilé potvůrky nelovíte. Hlavními hrdiny jsou Tim a Pikachu. Mladému chlapci před dvěma měsíci záhadně zmizel otec Harry, který je uznávaným detektivem. Jeho parťákem byl právě Pikachu, který však při nehodě ztratil paměť.

Tim a Pikachu společně vyšetřují případy.
Autor: Nintendo

Duo se tak společně snaží přijít na to, co se s Harrym stalo. Brzy zjišťují, že zmizení tatínka má souvislost s narůstající agresivitou pokémonů ve městě. Rozjíždí se tak zábavné vyšetřování, které ze všeho nejvíc připomíná klasické adventury z 90. let. Základem všeho jsou rozhovory. Budete vyslýchat všechny, kdo by mohli něco vědět.

Pikachu se tentokrát zmůže na víc než pika pika. Nově totiž mluví. Jediný, kdo ho však slyší, je Tim. Chlapec proto vyslýchá lidi, zatímco Pikachu se táže pokémonů. Jelikož mu nikdo jiný nerozumí, nastává celá řada vtipných situací. Detective Pikachu je ostatně hodně humorná hra. Tím nejvtipnějším je samozřejmě sám malý žlutý pokémon.

Pikachu je ve hře naprosto k sežrání.
Autor: Nintendo

V čapce ve stylu Sherlocka Holmese je k sežrání. Rozhovory odhalují stopy, kam se mají hrdinové vydat dál. V praxi tak pobíháte po obrazovkách a neustále klábosíte. V tomto směru citelně chybí česká lokalizace, která by pomohla dětem. Na druhou stranu, pokud vaše ratolest umí anglicky, hru si užije a znalosti tohoto jazyku si ještě zlepší.

Rozhovory vedou také k předmětům, které mohou být důkazy. Nutné je také hovořit se svědky opakovaně. Rozhovor s jinou postavou vás totiž může nasměrovat zpět k někomu, komu položíte jinou otázku. Vyplatí se také radit se s Pikachuem. Často má pro vás tip. Někdy k vyšetřování, jindy k tomu, jakou si dát kávu. Tu sám pije celou hru.

Pikachu nemůže bez kávy být.
Autor: Nintendo

Poté, co posbíráte dostatek důkazů, musíte z nich doslova na dotykovém displeji složit správnou dedukcí, co se stalo, a případ tak rozlousknout. Vyšetřování je zábava, ale ruší ho otravné QTE (quick time event – události v reálném čase), během nich jen mačkáte hloupě tlačítka zobrazení na displeji. Jinak je Detective Pikachu super hrou pro virtuální detektivy, která vydrží slušných 10 hodin.

P.S. Za rok nás čeká Detective Pikachu film, kde bude žlutého pokémona dabovat Ryan Reynolds.

Fotogalerie
10 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 78 %

Plusy:
Krásná grafika i bez 3D obrazu
Zábavné vyšetřování
Klasická agentura se vším všudy
Pikachu je k sežrání
Spousta vtipných situací


Minusy:
Chybí česká lokalizace
Otravné QTE

Infobox
Datum vydání: 23. března 2018
Platformy: Nintendo 3DS/Nintendo 2DS
Cena: 1099 Kč
Výrobce: Creatures
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ