Nintendo Switch se začne v Evropě prodávat 3. března za cenu 299 eur. Jestli tomu tak bude i v Česku a na Slovensku, není jasné, ale lze očekávat, že tomu tak bude. Cenu odhadujeme na domácí poměry na 7990 až 8490 Kč, což je vzhledem k výkonnější konkurenci, která již stojí méně, relativně hodně. Online hraní nebude zdarma. Zahrnuto bude pouze v placeném členství.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru The Legend of Zelda: Breath of the Wild pro Nintendo Switch Nintendo

V balení konzole nalezneme samotné Nintendo Switch, originální Joy-Cony ovladače (L-R) s pohybovými funkcemi, dokovací stanici, Joy-Con Grip, adaptér na nabíjení, HDMI kabel a poutka na Joy-Cony.  Součástí konzole je i menší obrazovka na cesty s úhlopříčkou 15,74 cm. Reaguje i na dotek a poslouží tak i jako další ovládací prvek. Joy-Cony budou dodávány v barevném i tmavém provedení.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Super Mario Odyssey pro Nintendo Switch Nintendo

Úložný prostor konzole bude u základního modelu pouze 32 GB, což je žalostně málo. Výdrž odnímatelného modulu na hraní venku má být 2,5 až 6,5 hodiny. Záležet bude na dané hře. Nižší zveřejněná hranice výdrže je ale neuvěřitelně krátká. Hry budou dodávány na speciálních herních kartách. Nintendo Shop bude samozřejmostí. Za placené členství získáte kromě toho i slevy, hratelné verze her z NES a SNES a další bonusy.
Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Splatoon 2 pro Nintendo Switch Nintendo

Nintendo si šlo vždy svou cestou, což se mu vyplatilo i u prvního Wii. Wii U však už úspěch nezopakovalo kvůli kontroverzní podobě i nezájmu vývojářů z třetích stran. Ohlášené hry pro Switch budí rozpaky. Zatímco RPG The Legend of Zelda: Breath of the Wild i hopsačka Super Mario Odyssey vypadají perfektně, akční Splatoon 2 rozhodně nepřekvapil ani nepotěšil, 1, 2 Switch je hříčka pro nehráče a velké množství dalších her jsou pouhé konverze a předělávky. Kompletní seznam her naleznete zde.

Podívejte se na obrovskou galerii plnou fotek konzole, příslušenství i her!

Fotogalerie
118 fotografií