Než vyjedeme na led, na rovinu přiznáme, co je na NHL 17 nejhorší. Změn je oproti předchozímu ročníku pomálu. To může možná někoho odradit, ale hra měla dobré základy již loni, tak ji tvůrci z EA Sports vypilovali a přidali několik menších novinek. Proč měnit od základu něco, co tak dobře funguje?

Maskoti na tribunách nesmějí chybět.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Loni byl docela problém pohybovat se v základním menu. To aktuální je ale pěkné a přehledné. Nikdy nebudete bloumat, co kde je. A pátrat po ničem nechcete, protože NHL 17 toho nenabízí vůbec málo. Od klasické rychlé hry, kariéry, play-off, draftování šampionů, režim franšízy přes Světový pohár po online klání nebo online nájezdy.
Šťouchy šťouch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Tím, co dělá z NHL 17 skvělou zábavu pro každého, je perfektní ovládání. Na výběr je několik možností včetně NHL 94, která dnes působí tak trochu jako pro »blbce«. Jenže je lehce uchopitelná i pro ty, kteří sérii nikdy nehráli. Velmi pomocný je »živý« ukazatel nad hráči a ukazatel ploch, který odhaluje, kam vystřelíte či jestli nevjedete do ofsajdu.
NHL 17.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Utkání jsou dravá a rychlá. Hra odsýpá a pozorní hráči si všimnou drobných nuancí, které dělají z ročníku 17 ještě vypilovanější hru než v případě toho předešlého. I samotná fyzika puku je pozměněná a realističtější. A takovýchto drobností, které ve výsledku znamenají hodně, je ve hře dost, aby stálo NHL 16 za výměnu se svým mladším bratříčkem.
Česká republika vs. Česká republika.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
To vše za profesionálního komentáře Mikea „Doca“ Emricka a Eddieho Olczyka. Čeští hráči jistě ocení profesionální lokalizace v podobě titulků. Na hru je navíc krása pohledět. Vážně, grafika sice využívá stejný engine jako minule, ale je vypilovaná do detailu a hráči vypadají realisticky. Obsahu a možností je spousta, hraje se skvěle, a tak nelze NHL 17 jinak než doporučit.
Fotogalerie
30 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:
Realistická a detailní grafika
Spousty režimů a obsahu
Přehledné menu
Z několika ovládacích metod si vybere každý
Menší změny se také počítají

 

Minusy:
Málo změn oproti předchozímu ročníku

 

Infobox
Datum vydání: 15. září 2016
Platformy: PlayStation 4, Xbox One
Cena: 1799 Kč
Výrobce: EA Canada
Vydavatel: EA Sports
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ