Video
Video se připravuje ...

Příběhový režim For Honor Ubisoft

Dějepisným výletem do minulosti For Honor rozhodně není. Jde ale o multiplayerovou i singleplayerovou (v hlavní hře) řežbu využívající ty nejpopulárnější historické reálie a jejich bojovníky. V tomto fiktivním konfliktu se utkávají vikingové se samuraji a rytíři. A i když jsou taková klání realisticky nesmyslná, jsou efektní a nesmírně zábavná. Jako by historický film točil Michael Bay. Nebo v horším případě Paul W. S. Anderson.

Zúčastnili jsme se uzavřené Alpha verze, která nabídla slušnou krvavou ochutnávku toho, co přinese plná verze. Nabídla PvP (hráč proti hráči) klání i utkání s umělou inteligencí. Nechyběl tutoriál, který zaučil hráče do soubojů. Ty probíhají kombinací analogových páček a akčních tlačítek. Zatímco levou ovládáte pohyb, pravou určujete směr výpadů proti útoku v obraně i útok. R1 na PlayStation 4 slouží k lehkému útoku, R2 k pomalejšímu, ale silnějšímu ataku.

1v1
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Bojový systém je jednoduchý k pochopení, trošku obtížnější k osvojení, ale je komplexní. Nechybí úskoky, proražení obrany silným útokem nebo finální popravy oponentů. Při nich teče krev po litrech a hlavy létají vzduchem. For Honor není nic pro slabé povahy. A to se nám líbí. Ve hře si můžete vybrat svou frakci, ale to neznamená, že byste si později mezi bojovníky nemohli vybírat z ostatních armád.

V Alphě jsme vyzkoušeli i duely – tedy klání 1v1 připomínají klasickou PlayStation 1 bojovku v otevřeném prostředí Bushido Blade. Pro nás byly tím nejzábavnějším. Hrálo se na tři vítězství z maximálního počtu pěti klání. Při zápasech hraje velkou roli i prostředí. Když spadnete do ohniště, tak začnete hořet. Když vás někdo shodí z hradeb, je z vás tuhá placka natotata. Po kláních posbíráte získanou kořist, své bojovníky pak můžete vylepšit novým brněním a i vizuálně jinak upravovat jejich vzhled. Že za úspěch v bojích získáváte zkušenosti, je samozřejmostí. Svá vítězství pak můžete podpořit splněním výzev (vyhrané zápasy bez smrti atd.)

Jdeme rozčísnout tento konflikt.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
K vyzkoušení byla i mela 2v2, která na nás moc nezapůsobila. Jakmile jeden duel jednoho proti druhému skončí, vrhne se vítěz na druhou dvojici, aby rozhodl o výsledku jejího klání ve prospěch svého týmu. Nadvláda je režim 4v4, který navíc ozvláštňuje umělou inteligencí ovládaná vojska. Jde o bitvu, ve které hraje hlavní roli zabírání území. I když jsou vojáci jenom poskokové, kteří nepředstavují žádnou hrozbu, jde o majestátně vypadající bitvy.

Alpha verze nabídla možnost hrát za rytíře-žalářníka s obouručným mečem, dobyvatele s palcátem (rytíři), nájezdníka, ničitele (vikingové), kenseie a orochiho v rolích samurajů. Každý bojovník je jinak silný, odlišně rychlý a má svá pro i proti. A tak to má u podobného typu hry být. Sice se trochu bojíme, že se z bitev po čase stane stereotyp, ale to odhalí až plná verze. Celkově na nás zapůsobil For Honor dobře. Velkou měrou se na tom podepsala prvotřídní grafika s ostrými texturami, plynulou animací i efekty. I soundtrack je dobrý.

Fotogalerie
32 fotografií

Očekávání Blesk.cz: 8/10 

Plusy:
Zajímavý směrový bojový systém
Vikingové, samuraji i rytíři – jo!
Rozličné druhy bojovníků
Zkušenosti, vybavování válečníků i lupy
Zatraceně pěkná grafika

 

Minusy:
Mela 2v2 na nás nezapůsobila
Obáváme se stereotypu

 

Infobox
Datum vydání: 14. února 2017
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC
Cena: ???
Výrobce: Ubisoft Montreal
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ