Dříve byly do služby zařazeny hry bez přímého souhlasu jejich vývojářů, což následně vedlo k vyjednáváním vedoucích k odstranění daných her ze služby. Nově budou muset vývojáři her schválit zařazení do GeForce Now (tzv. postup Opt-in), v opačném případě hra v GeForce Now nebude dostupná nebo bude dříve dostupný titul odstraněn. A to již brzy.

TIP: Zábava v době koronavirové? Zkuste bezplatné streamování her do mobilu

Hry, u nichž zařazení do GeForce Now nebude k 31. květnu schváleno, budou ze služby odstraněny. V době psaní článku se to týká celkem 91 her, které zřejmě doplatí na změnu politiky a podepsané licenční dohody. Pokud některé firmy uzavřou exkluzivní smlouvy o dostupnosti her, nemohou je aktivně nabízet na GeForce Now. U dřívější podoby služby (tzv. Opt-out) stačilo jen hru nechat běžet a explicitně ji nezakázat, takže podmínky podepsaných smluv distribuce hry přes GeForce Now nijak neporušovala.

A pokud se do neděle nic výrazného nezmění, na GeForce Now již nenajdete hry od vydavatelů Activision Blizzard, Bethesda, Capcom, Crytek, Konami, Xbox Game Studios, Rockstar, Sega, Square Enix, Take-Two/2K Games a od Warner Bros. Službě zůstává věrných jen několik významných vývojářů, např. Bandai Namco, Bungie, CCP Games, Electronic Arts, Epic, Riot, Ubisoft a Valve. Nvidia ve službě eviduje celkem dva tisíce her od dvou stovek vývojářů, a předpokládá se, že po této „čistce“ budou počty podporovaných her (konečně) zase stoupat.

Zdroj Nvidia