Projekt totiž nemá dostatek vývojářů, a tak vedení Apache Foundation uvažuje o ukončení vývoje.

Poslední stabilní verze OpenOffice vyšla v říjnu 2015 a od roku 2013 přinesli vývojáři pouhé tři aktualizace. Tím pádem nepřibývají nová vylepšení, ale především nejsou opravovány bezpečnostní díry. Záplatování se dočkaly pouze bugy, které měly nálepku kritické.

Důvod je jasný – o celý projekt se stará šest dobrovolných vývojářů a noví asi přibývat nebudou. Většina původního týmu se přesunula k vývoji LibreOffice, který z původního OpenOffice vychází. Odštěpil se v roce 2010 založením organizace The Document Foundation. Z OpenOffice.org působící pod Oraclem tehdy odešlo hlavních 33 vývojářů.

Poslední verze OpenOffice vyšla téměř před rokem v říjnu 2015.
Autor: Zive.cz

Zdrojový kód OpenOffice v případě ukončení vývoje zůstane dostupný, stejně jako binárky aktuálních i předchozích buildů. Vývojáři tak s projektem budou moci nadále pracovat, oficiální aktualizace však přestanou vycházet a nebudou opravovány ani případné kritické chyby. Zástupci Apache Foundation již několikrát doporučili přechod k LibreOffice nebo Microsoft Office.

OpenOffice stále patří k hojně využívanému balíku díky svému jménu. V roce 2015 si jej stáhlo na 29 milionů uživatelů. Konkurenční LibreOffice přitom disponuje uživatelskou základnou více než sta milionů uživatelů, především díky linuxovým distribucím, které jej obsahují jako výchozí kancelářský balík.