Jersona vytáhl ven v noci hrát jeho bratranec Daniel Moises Picen (17). „Nevím, proč můj syn opustil dům. Byl už v posteli, když mu bratranec poslal zprávu, jestli nepůjde ven pár bloků od domu a nestáhne si hru,“ vypověděla zdrcená matka Rosalinda.

Původní zprávy webu Mirror hovořily, že Jerson lovil pokémona, který byl na cizím pozemku. Když se na něj vloupal, majitel si myslel, že jde o zloděje, a provrtal ho kulkami. To se ale nepotvrdilo. Chlapci následovali pokémony na koleje, kde byli přepadeni.

Neznámí útočníci po nich začali střílet a Jersona na místě zastřelili. Daniel byl se střelnými zraněními převezen do nemocnice. Policie nyní pátrá po střelcích, kteří z místa činu ujeli v dodávce. Jejich útok byl lítý. Na místě bylo nalezeno dvacet nábojnic.

Policie se domnívá, že mladíci se stali terčem útočníků buďto, protože se stali svědky pokusu o přepadení nebo loupež. Další vyšetřovací možností je, že chlapci byli terčem a útočníci je vylákali na návnadu pokémonů a lokalizovali podle GPS. V noci raději Pokémon Go nehrajte a nechoďte tam, kde to neznáte.

Fotogalerie
29 fotografií