Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru LEGO Star Wars: The Force Awakens Warner Bros. Interactive Entertainment

V LEGO podobě jsme si mohli zahrát všechna tři předkračování, původní trilogii i seriál Klonové války. Fanoušci Hvězdných válek a dánské stavebnice se nakonec dočkali i osobitého přepracování nejnovější Epizody VII: Síla se probouzí. Že videohra nevyšla zároveň s filmem, je jedině dobře, alespoň na její zpracování měli vývojáři více času. A teď nemluvíme o barevné grafice a licencované hudbě.
Duchové Anakina Skywalkera, Yody a Obi-Wan Kenobiho
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Byť hra převypravuje příběh sedmé epizody, neomezuje se jenom na ni. Úvod patří legendární Bitvě o Endor, kterou vrcholí šestá epizoda, z čehož jsme nadšení. Jde o klasický kousek a navíc o perfektní úvod do děje událostí v dílu Síla se probouzí. Další rozšíření přichází v podobě bonusových levelů, které rozšiřují děj filmu. Je však těžké je odemknout, což moc nekoresponduje s lehkou obtížností. Nelze ani zemřít, což je k smíchu, a napětí není nikde.
Rey v krytu
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Postav je ve hře spousta stejně jako ve filmu. Zahrát si můžete za Rey, Finna, Poe Damerona, sladkého droida BB-8, Kylo Rena, Lukea Skywalkera, Hana Sola nebo Chewbaccu. A proletíte se i v jejich vesmírných plavidlech jako Dameronově X-Wingu nebo Solově legendární rachotině Millenium Falcon. K dispozici je i celá řada miniaturních vozidel pro legrácky na zemi. Vždy je co dělat.
V LEGO Star Wars: The Force Awakens se proletíte i v Tie Fighteru.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hratelnost v sobě kombinuje několik prvků. Až příliš jednoduché a jednotvárné boje, při nichž stačí obvykle mačkat jedno tlačítko stále dokola. Hopsací prvky jsou mnohem lepší, u nich nemáme výtku. I když nejsou komplikované. Hlavolamy jsou pak překvapivě nápadité a budete se u nich muset opravdu zamyslet. A i když to vypadá, že LEGO hry jsou stále o tom samém, což je z větší části pravda, nechybí ani novinky.
Hlavolamy jsou jednoduché i nápadité.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Tou první je bourání a přestavování již zbudovaných zařízení a mechanismů. Často můžete ze získané hromádky kostiček sestavit až tři různé věci. Nejde sice o nic převratného, ale tato možnost přináší další způsoby, jak řešit hlavolamy. Druhou novinkou je možnost palby z krytu jako v Gears of War. Takováto střelba je však velmi jednoduchá a dokonce s automatickým zaměřováním.
Finn bojuje proti Stormtrooperům prvního řádu.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hra je zábavná a ukazuje, že LEGO formula je zatím stále dobrým nápadem na zábavu a zisk. Jenže vzhledem k tomu, že jde už o čtvrtý díl jenom ze světa Hvězdných válek, začínají zavánět vyčpělostí. A to jsme se jenom na PS4 dočkali už Hobbita, Avengers nebo třetího Batmana. Ještě že ty Star Wars LEGO adaptace jsou nejlepší. Osobitý humor ocení především fandové Hvězdných válek, které paroduje s nápaditostí stavebnice.
Fotogalerie
21 fotografií
LEGO Star Wars: The Force Awakens je titul, který zabaví jednoho hráče, ale vynikne až při kooperaci dvou. To začíná ta správná zábava. Budete si pomáhat, řešit spolu hlavolamy i využívat speciálních schopností hrdinů. Každý je má jiné. Rey je například hbitá a fyzicky zdatná, skáče přes propasti, běhá po zdech. BB-8 zase umí napájet elektrická zařízení atd. Multiplayer je přítomný bohužel jenom v lokální formě. Tak co, volá vás síla i tentokrát?

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:
LEGO hratelnost stále funguje a baví
Dokonalý kooperativní režim
Spousta hratelných postav a ovladatelných vozidel
Bitva o Endor a bonusové levely
I menší novinky potěšily
Parádní humor

 


Minusy:
Příliš monotónní souboje
Nelze zemřít
LEGO hry začínají pomalu zavánět vyčpělostí

 

Infobox
Datum vydání:  28. června 2016
Platformy: PlayStation 4 (recenzováno), Xbox One, Wii U, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, PC
Cena: 1499 Kč
Výrobce: TT Fusion
Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ