Další z klasických videoher od Segy, které se probojovaly v stahovatelné podobě na Nintendo 3DS, je klasická pařba Gunstar Heroes, která má pověst toho nejlepšího, co druhý rozměr kdy přinesl světu videoher. Nyní se tahle 2D klasika vrátila na handheld Nintendo 3DS, kde jí to ve spojení se stereoskopickým třetím rozměrem moc sluší.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru 3D Gunstar Heroes Nintendo/Sega

Princip hry je velmi jednoduchý, svojí postavě vyberete zbraň a zvolíte, zda může ve stylu staré arkády střílet pouze v osmi směrech, nebo ve volném poli. Na výběr je ze zbraní klasická palba, plamenný útok, laserový paprsek a naváděcí střely. Vybrat si můžete hned dvě zbraně, přepínat mezi nimi a co je nejlepší, jejich účinky lze i kombinovat.

Získáte tak nové zbraně s novými efekty, například naváděcí plamenomet a podobně. Zvolit si můžete klasický režim hraní nebo nový Gunslighter, v němž můžete mít po ruce všechny čtyři druhy zbraní a dle libosti je přepínat nebo kombinovat. Původní verze je určená dnes již pouze retro fanatikům, ale 3D Gunstar Heroes jsou dobrou volbou i pro nové hráče. Hru je totiž možné uložit, kdy chcete, a obtížnost tak klesá.

O akci není v 3D Gunstar Heroes nikdy nouze.
Autor: Sega/Nintendo

3D Gunstar Heroes je frenetická akce se vším všudy. Akce je zde přítomná v nonstop podobě, což znamená, že prst ze spouště jen tak nespustíte. Nejvíc ze všeho připomíná klasiku Metal Slug, 3D Gunstar Heroes je však mnohem akčnější, zběsilejší a šílenější. Hrdinové skáčou, akrobaticky se zavěšují na vyznačená místa a metají jeden kotoul za druhým. Hratelnost zde skutečně nemá žádné obdoby.

Mimo klasické 2D střílečky s postavou se dočkáte hned několika ozvláštnění. Řeč je o šíleném kole v dolech, které projedete na vozíku, nebo levelu, v němž řídíte rovnou vesmírnou loď. Při hraní 3D Gunstar Heroes se nikdy nenudíte a hra dokáže vždy překvapit. Tedy pokud jste ji ještě nehráli. A pokud ano, můžete si zvolit japonskou verzi.

Fotogalerie
4 fotografie
Převedení do stereoskopického 3D proběhlo parádně. Míra hloubky obrazu je neuvěřitelná a umocňuje ji i to, že tvůrci si dali práci s tím, aby některé 2D pixely předělali do polygonového 3D. Tahle hra je za kačku, takže pokud máte rádi retro pařby, musíte ji mít, je to prostě paráda. Ze spoušti nespustíte prst ne proto, že by vás bolel (což bude), ale proto, že nebudete chtít a budete rádi hrát dál a dál.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:

Famózní retro pařba
Frenetická akce v krystalické podobě
Vychytávky se zbraněmi
Nezapomenutelné souboje s bossy
Skvělý multiplayer
Parádní převedení do stereoskopického 3D

Minusy:
Jestli nemáte rádi retro, nepobavíte se

 

Infobox
Datum vydání: 20. srpen 2015
Platformy: Nintendo 3DS
Cena: 125 Kč
Výrobce: Sega/M2
Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ