Vyjasněme si to hned z počátku recenze. Pokud vás nezajímají retro hry a patříte k těm, kteří prahnou po nejmodernější grafice, nemají vám 3D Streets of Rage 2 co říct. Tohle není hra pro vás, poohlédněte se v rubrice digital raději po něčem novějším.

Video
Video se připravuje ...

3D Streets of Rage 2 je parádní retro pařba pro handheld Nintendo 3DS. Sega/Nintendo

3D Streets of Rage 2 jsou oslavou retro videoher. Jde totiž o konverzi jedné z nejlepších her pro konzoli Sega Mega Drive, která i v Česku slavila v 90. letech velký úspěch. Nyní si hru můžete zahrát i na svém Nintendu 3DS, a to v moderní konverzi.

Jak již zvolená platforma napovídá, dočkáte se třetího rozměru. A ten je zpracován bravurně, pixelové retro postavičky vyskakují směrem k vám a na obraz je radost pohledět. Navíc si můžete upravit hloubku popředí i pozadí.

Hratelnost je retro, ale pořád má co říct.
Autor: Sega/Nintendo

Co se vizuálního hlediska týče, je na hru radost pohledět. Samozřejmě nejde o nejnovější 3D parádu, která ždímá z Nintenda 3DS maximum. Jde o retro pařbu, která uchvátí krásným 2D zpracováním. Nad ním se musí tetelit každý, komu není cokoliv-náct.

Z herního hlediska jde o naprostou parádu s vtahující hratelností, která chytí a nepustí. S jednou ze čtyř postav se vydáváte na strastiplnou cestu plnou bitek napříč osmi nápaditými levely. Kromě špinavých ulic se proženete zábavním parkem včetně domů hrůzy, továrnou, a svezete se i v sérii nechvalně proslulými výtahy.

V některých režimech lze sejmout protivníky jedním kopem ze vzduchu.
Autor: Sega/Nintendo

Co se samotného boje týče, máte k dispozici tři tlačítka, kterými můžete upravit ciferník zlořádům. Použít můžete regulérní ránu pěstí, speciální útok a skok, po němž můžete zasadit pořádný kopanec. Útoky lze samozřejmě spojit v komba a zasadit tak například drsný pravý hák.

K dispozici jsou čtyři hratelné postavy, z nichž každá má specifické schopnosti. Návrat hlásí vyvážení bijec Axel a bojovnice Blaze. Jejich bojovou partu však rozšiřují wrestler Max, který je pomalý, ale nejsilnější ze všech. A pokud byste preferovali raději slabší, ale rychlejší postavu, zvolte Skatea, Adamova bráchu, který bojuje na kolečkových bruslích.

3D Streets of Rage 2 je parádní retro pařba.
Autor: Sega/Nintendo

Multiplayer je stejně skvělý, jako tomu bylo na Mega Drivu. Bohužel nyní musíte sehnat kamaráda, který má taktéž Nintendo 3DS a kopii hry. Na druhou stranu to asi nebude takový problém, když hra stojí v Nintendo e-shopu pouhých 125 korun.

Fotogalerie
7 fotografií
3D Streets of Rage 2 ale nejsou konverzí 1:1. Přepnout můžete i na asijskou verzi Bare Knuckle II. A to není zdaleka všechno. Rage Relay mód umožňuje vybrat si do jedné hry všechny bojovníky. Když někdo zemře, hrajete za dalšího. K dispozici je i Casual Mode, v němž sejmete každého protivníka, který spadne na zem.

3D Streets of Rage 2 je pořádně mířená rána z minulosti. Pobaví i 22 let po vydání. Takže pokud si chcete na handheldu užít opravdovou retro parádu, neexistuje žádná jiná hra, kterou bychom vám právě teď mohli doporučit více. Tak už stahujte, na ulicích to žije.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:

Naprosto bezkonkurenční akční retro pařba
Jedna z nejlepších her žánru
Skvělé převedení do 3D
Parádní multiplayer
Nové režimy potěší

Minusy:
Jenom pro retro pařany

 

Infobox
Datum vydání: 23. červenec 2015
Platformy: Nintendo 3DS
Cena: 125 Kč
Výrobce: Sega/M2
Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ