Nejlepší hra minulého roku Far Cry 4 se konečně dočkala důstojného příběhového stahovatelného obsahu. Nabízí zhruba sedmihodinové dobrodružství v údolí odříznutém od zbytku Kyratu, fiktivní části Himálaje, ve které se odehrává hlavní hra.S hrdinou Ajayem Ghalem jste přežili drsnou havárii helikoptér, abyste se ocitli víceméně bezbranní v nehostinném prostředí. O všechny schopnosti, které jste získali ve Far Cry 4, přijdete. Všechny ty devastující útoky, větší zdraví i schopnosti budete muset získat zpět. Tedy ne všechny, karma a bohužel ani jízda na slonech zde přítomny nejsou.

Stejně tak prořídl i vozový a zoologický park. Projedete se jen ve sněžných skútrech, náklaďácích, terénních vozech a do vzduchu vylétnete v gyrokoptéře. Herní zoologická zahrada také postrádá nosorožce, jezevce a další zvěř, ale na druhou stranu si zde odbývá premiéru stvoření, které je všechny strčí do kapsy. Či lépe řečeno zadupe do země.

Další zářez za padlého sněžného muže.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Sněžní muži mají propracované chování, jsou děsiví, obří, a abyste je porazili, budete muset využít lstivou taktiku. Než se na ně ale vrhnete, uplyne nějaký čas. Nejdřív se jejich monstrózní síle budete vyhýbat. Yetti jsou prostě největším lákadlem tohoto stahovatelného obsahu, který si stojí za to pořídit.

Tím dalším je vylepšování základny, aby obstála před útoky protivníků. Ty probíhají vždy v noci a jsou obzvlášť podlé. Nepřátelé na vás totiž nabíhají ze všech stran. Svou pevnost si však vedlejšími zkušenostními misemi můžete vylepšit o minová pole, kulometná hnízda nebo medvěda v kleci, který zažene protivníky na útěk nebo je rovnou zakousne.

Noční útoky jsou drsné, ale pokud přežijete, hra se vám odmění.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Obrana základny se střídá s misemi, ve kterých musíte odhalit tajemství prastaré relikvie, která má přímou souvislost se sněžnými muži. Přídavek Valley of Yetis nabízí slušnou porci obsahu v zasněžených horách, kterých jsme si v hlavní hře zas tolik neužili. Vedlejších misí tu však přehršel není, vyjma přepadání jedoucího trucku a zkušenostních úkolů tu nic navíc nenajdete

Celé dobrodružství ale můžete projít i ve dvou díky kooperativnímu módu. Klasický neduh Far Cry série, nepříjemné bugy, však eliminován nebyl. Občas se někde zaseknete a musíte rozehranou hru vrátit k poslednímu záchytnému bodu. Tohle je však stálý problém téměř všech her v otevřeném světě.

Fotogalerie
17 fotografií
Vizuální stránka hry je stejná jako u původního Far Cry 4. Jinými slovy je naprosto báječná. Viditelnost v horách je maximální, textury ostré a hra je navíc plynulá. Co víc si od stahovatelného přídavku za pár stovek přát víc? Možná absenci technických chyb, ale jinak jde o dílo, které si žádný fanda Far Cry nemůže nechat ujít. A myslíme to vážně.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Klasický Far Cry se vším všudy
Děsiví sněžní muži
Nové vysokohorské prostředí Kyratu
Noční útoky
Vylepšování základny

Minusy:

Opět technické chyby
Více vedlejších misí by neškodilo

 

Infobox
Datum vydání:  10. březen 2015
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC
Cena: 409 Kč
Výrobce: Ubisoft Montreal
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ + CZ titulky