Apple Watch se pyšní ultrapřesným časem s odchylkou 50 milisekund. Nabízejí několik možností zobrazení času v různých cifernících, stejně tak lze upravit i informace u něj, ať už jde o nadcházející událost, datum nebo upozornění.

Po propojení s iPhonem totiž hodinky umí i přijímání hovorů nebo čtení e-mailů. Oznámení však budou moci přijímat, i pokud s telefonem propojeny nejsou. Musí se však připojit na wi-fi síť. Podporují i bezkontaktní platební službu Apple Pay.

Chytré hodinky Apple Watch nabízejí i osobního virtuálního trenéra. Zaznamenávají totiž informace o tom, jak se pohybujete. Pokud celý den sedíte v kanceláři, hodinky vás upozorní, že byste se měli pohnout.

Hodinky vydrží na jedno nabití 18 hodin, což je pořád málo. U chytrých hodinek však jde o standard. Menší sportovní verze hodinek vyjde na cca 8700 Kč, větší na 10 tisíc korun. Standardní verze vyjdou od 13 700 do 28 tisíc.

V prodeji bude i limitovaná pozlacená verze za 250 tisíc korun. Apple Watch se do obchodů dostanou 24. dubna, Česká republika však v první vlně zemí, kde se budou prodávat, tradičně není. Chytré hodinky však nebyly tím jediným, co Apple představil.

Firma zaujala tenčí a lehčí verzi svých notebooků MacBook. Novinka váží necelý kilogram. V nejsilnějším místě je nový MacBook vysoký pouhých 13,1 milimetru, což je o 24 procent méně, než je vysoký současný ultratenký model MacBook Air. Přenosný počítač nemá větrák a jedinou jeho zdířkou je USB-C. Slouží k napájení i přenosu dat.

Nový laptop má displej Retina s úhlopříčkou 12 palců. Tlačítka na klávesnici jsou větší a mají LED podsvícení. Cena zařízení s úložištěm 256 gigabytů bude ve Spojených státech v přepočtu 32.600 Kč. V prodeji bude od 10. dubna.

Fotogalerie
10 fotografií