Hry pro knižní periferii Wonderbook si zejména u nejmenších hráčů získaly značnou přízeň. Poté, co jsme okusili kouzla Harryho Pottera v Book of Spells a vyřešili zapeklitou vraždu v detektivce Digss Žouželák, přichází pro Wonderbook videohra, která je dosud nejzajímavější a nejpoutavější.

Příběhy dinosaurů ovlivníte i prostřednictvím samotné knihy. Jejím otáčením uvidíte události z jiného pohledu.
Autor: Sony

Wonderbook: Putování s dinosaury v sobě kombinuje zábavu se vzděláním, což se příliš videohrám doposud skloubit nepodařilo. Hra využívá rozšířenou realitu, takže na obrazovce kromě pravěkých plazů uvidíte i sebe, kterak do dění zasahujete magickou hůlkou alias ovladačem Move. A díky knize se vám pravěcí ještěři projdou po vašem obýváku. Doslova.

Boje prehistorických ještěrů jsou poutavé.
Autor: Sony

Prehistoričtí hrdinové

Hra nabízí celých 10 kapitol, z nichž dvě patří vždy příběhu jednoho dinosaura. Setkáme se s odvážným Pachyrhinosaurem Patchim, jeho láskou Jehličkou, Tarchií Růžou, která brání svou kamarádku Růžu, jež je Protoceratopsem, a hrdinům pořádně zatopí Šereda, dravý Gorgosaurus. Některé postavy budou děti znát z nového filmu. Jeho hrdiny si můžete prohlédnout i v bonusu a vyslechnout si jejich příběh.

Krmení dinosaurů budou nejmenší milovat.
Autor: Sony

Každý dinosaurus má své jméno a jeho příběh je popisován dokumentárním stylem, přesně tak, jak je tomu v seriálu i ve filmovém zpracování. Každá kapitola se skládá z několika částí, ve kterých poznáte archeologii, když se vrhnete na vykopávky s pilou i kladivem, které bude simulovat Move, budete hledat dinosaury v přírodě, rentgenovat je, vážit, věnovat se kvízům i s nimi v pravěku zažívat dobrodružství jako boj, útěk i námluvy.

Fotogalerie
7 fotografií
Hon za medailemi

Při těchto aktivitách využijete pohybové ovládání a budete muset zopakovat co nejpřesněji všechny pohyby, které uvidíte na obrazovce, a získat co nejlepší medaili. Ty dostáváte u všech disciplín. Wonderbook: Putování s dinosaury nelze nedohrát, protože i v případech, kdy neuspějete, dostanete bronz. Ke všem úkolům se však lze vracet a snažit se získat co nejlepší hodnocení.

Hra vydrží zhruba sedm hodin, což na hru pro Wonderbook rozhodně není málo. Pokud budete chtít splnit všechny na zlato, tak i déle. Hra je plná kvízů, které otestují, jestli dávali hráči v dané kapitole dobrý pozor. Kromě velkých kvízů na konci kapitoly ve hře najdete i menší otázky, které se nezaměřují na dinosaury, ale na žijící zvířata!

To nejlepší pro Wonderbook

Jako odměna pak působí možnost některé dinosaury i nakrmit. Prehistorickou flóru Movem vytrhnete a dinosaurům jim ji budete držet před čumákem, dokud se do ní nezakousnou. Vizuálně je hra na slušné úrovni, hezcí jsou zejména samotní dinosauři. Nejmenší hráče potěší, že videohra má kompletní českou lokalizaci včetně dabingu. Virtuálního Putování s dinosaury se vyplatí zúčastnit, jde o nejlepší hru pro Wonderbook!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Zábava i vzdělávání
Hezcí dinosauři
Povedená kompletní lokalizace
Skvělá hra pro malé hráče

Minusy: 

Dospělé hráče tolik nezaujme

 

Infobox

Datum vydání: 13. listopad 2013

Platformy: PlayStation 3

Cena: 499 Kč

Výrobce: Supermassive Games

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: CZ dabing + titulky