Hra začíná tím, že Randall prostřelí v temné videosekvenci hlavu mladé dívce přímo před zraky její matky. Infikovala ji zombie. Není však čas se zabývat mrtvými, Randallova žena a dcera zmizely a on se musí vydat na cestu k jejich záchraně. Píše se rok 1986, ocitáme se v Seattlu a ze Země se stalo velmi pochmurné místo, které obývají převážně stíny, jak postavy ve hře nemrtvé nazývají.

Temný grafický styl

Deadlight je klasickou hopsačkou stylu Metroid nebo Castlevania. Dvourozměrnou hratelnost doplňuje trojrozměrná grafika, ale ne jen tak ledajaká. Deadlight překypuje osobitým grafickým stylem, kvůli kterému vidíte i z hlavního hrdiny obvykle jen stín. Vše okolo je rozbořené, zničené, v troskách, stíny se šourají nocí. Randall umí hbitě skákat, odrážet se od zdí, přelézat po laně…je to prostě čipera. Zasazení hopsačky do hororového zombie světa je něco zcela nevídaného. Jen počkejte na stylové nájezdy kamery, zpomalené záběry nebo dění v popředí. Bude vám běhat mráz po zádech.

Fotogalerie
6 fotografií

Odlákejte stíny pryč

Randall se umí i ohánět. Sekyrou. Stíny s ní může znovu poslat do říše mrtvých, ale dá to fušku, během které si obvykle vyčerpáte všechnu staminu. Stínům je ale lepší se vyhýbat, zvláště pokud jsou v přesile, a to oni jsou pokaždé. Do rukou dostanete i zbraň, ale munice je pomálu. Odlákat stíny můžete posměšky a pískáním, což přináší zajímavý taktický prvek. Stejně tak můžete k jejich likvidaci využít prostředí, jako například podlahu pod proudem nebo nějaký šikovný předmět, který jim spadne na hlavu a rozdrtí je. Deadlight je ojedinělým počinem, na který hází stín jen frustrace z opakování některých obtížnějších částí hry, které vyžadují až přílišnou přesnost. Deadlight je totiž nelítostná hra.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Temný, osobitý vizuální styl

Skvělá hopsačková hratelnost

Možnost odlákat zombies

Originální videohra

 

Minusy:

Nutnost opakovat některé úseky

 

Infobox

Datum vydání: 1. srpen 2012

Platformy: Xbox 360

Cena: 1200 MS bodů

Výrobce: Tequila Works

Vydavatel: Microsoft

Distributor v ČR: Microsoft

Jazyk: AJ