Píše se rok 2069 a jste agentem Milesem Kilem, nejúspěšnějším a zároveň nejpovedenějším agentem technologické megakorporace EuroCorp. Celé vaše tělo je totiž plné mechanických implantátů a čipů, které zlepšují vaše schopnosti. I když se v příběhu objevují postavy vytvořené a namluvené hollywoodskými herci jako Brian Cox (Trója, X-Men 2, Red) nebo Rosario Dawson (Sin City, 25. hodina), je příběh naprosto tuctový a jeho vyprávění nudné. V hraní, tedy akci vás tak žene zmiňovaná atmosféra a elektronický soundtrack od takových předních jmen současné dubstep scény jako Skrillex, Flux Pavilion nebo Nero.

Video
Video se připravuje ...

Nový Syndicate je FPS (hudba od Nero) Electronic Arts

 

Typická sci-fi akce současnosti

Už od prvních počátků hraní je jasné, že nová podoba Syndicate je klasickou novodobou FPS. Ozdravujete se chvilkou klidu, levely jsou lineární, všude na vás vyskakují světelné grafické efekty a nosit můžete jen dvě zbraně. V arzenálu naleznete pistoli, kulomety, ostřelovačku, raketomet, ale i futuristickou zbraň se zaměřováním na cíl nebo laserovou pušku. Vše funguje jak má, protože nepřátelé bojují s překvapivou vervou a nejsou v tom vůbec špatní, zvláště na vyšší obtížnosti. Jako cvičený agent si poradíte s protivníky i holýma rukama, a to možná až příliš snadno. V malých prostorech se tak vyplatí likvidovat nepřátele postupně nablízko.

Fotogalerie
6 fotografií
 

Hackněte dveře nebo střílnu

Slušnou pomoc při bojích může přinést hacknutí dálkově ovládané střílny. Pokud tak učiníte s dveřmi nebo výtahem, dostanete se ve hře dál. Během asi osmihodinové kampaně narazíte i na několik menších skákacích pasáží. Největší pomocníkem v boji a zároveň specialitou Syndicate jsou vaše speciální schopnosti. Chvilkové zpomalení času a zesílení vaší síly je tím nejmenším. Kilo totiž umí protivníky ovládnout tak, že odhodí zbraň, spáchají sebevraždu nebo se dokonce na čas připojí na vaší stranu. Že všechny schopnosti přijdou vhod i při bojích s bossy není třeba dodávat. Ty jsou nápadité a klasicky v nich budete muset pokaždé přijít na specifickou taktiku k jejich poražení. Povětšinou právě z bossů získáte další čipy, díky kterým můžete zlepšit své schopnosti. Sílu, zdraví i odolnost. Mimo kampaně o dvaceti misích obsahuje Syndicate i online kooperativní multiplayer až pro čtyři hráče, který je jedním slovem báječný. Škoda jen, že nedošlo na klasická versus klání. Syndicate celkově možná nepotěší fanoušky původní série, ale hráče, kteří mají rádi FPS, by měla.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10


Plusy:

Příjemná FPS s dobrou hratelností

Napínavé boje s chytrými nepřáteli

Hackování a speciální schopnosti

Skvělý kooperativní online multiplayer

Minusy:

Tuctový příběh

I versus multiplayer by přišel vhod

 

Infobox

Datum vydání: 24. únor 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1599 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)

Výrobce: Starbreeze Studios

Vydavatel: Electronic Arts

Distributor v ČR: Electronic Arts

Jazyk: AJ