Reality Fighters jsou jinak klasickou bojovkou, kde se proti sobě postaví dva zápasníci. A tím vaším nebude nikdo jiný, než vy sami! S pomocí fotoaparátu PlayStation Vita zvěčníte digitálně svou tvář, kterou pak přenesete na polygonové tělo, které si upravíte podle svých proporcí. Nebo jak budete chtít. Představivosti se ohledně tvorby vlastního zápasníka v Reality Fighters meze nekladou.

Video
Video se připravuje ...

Reality Fighters - bojovka v rozšířené realitě Sony

Stvořte si zápasníka, stvořte sebe

Své postavě neboli sobě přiřadíte i specifický bojový styl, který ovládají vaši protivníci. Můžete si vybrat box, muay thai, capoieru, kung-fu, ale i mnohem obskurnější bojové styly, které mnohdy ani bojovými styly nejsou. Jde o disko, break dance, zombie šourání, superhrdinské schopnosti a podobně. U Reality Fighters můžete pochybovat nad kvalitami, obsahem, ale nikdy ne o tom, že celá hra se naprosto nebere vážně a je plná legračních scén a vtipů. I samotní zápasníci jako živý nemrtvý nebo typický německý návštěvník Oktoberfestu jsou správně směšní. Fandové snímků o bojovém umění pak ocení, že vaším mistrem není nikdo jiný, než Miyagi známý ze série Karate Kid.

Fotogalerie
6 fotografií

Spíše technické demo, než hra

Postupem času získáte za vyhrané zápasy peníze, za které si můžete koupit nové bojové styly nebo doplňky pro svého zápasníka, jako spousty toho nejbizarnějšího oblečení. Pořídit si ale můžete i zbraně, které jsou při boji praktičtější. Jde ale taktéž mnohdy o šílené kousky jako třeba deštník nebo surf. To vše můžete zažít jak sami, tak se živými protihráči, a to dokonce i online. Zápasníci mají několik chvatů, mohou zasazovat i komba, ale oproti ostatním bojovkám je to slabota. A na PlayStation Vita je hned od začátku v tomto žánru silná konkurence. A Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Mortal Kombat nebo nadcházející Street Fighter X Tekken jsou mnohem propracovanější hry s větší porcí obsahu. Hra je spíše technickým demem, které ukazuje, co nový handheld umí, než regulérní hrou.

Hodnocení Blesk.cz: 4/10

Plusy:

Na chvilku souboje zabaví

Hra je plná humoru a vtípků

Minusy:

Rychle omrzí

Málo obsahu

Spíše technické demo, než regulérní hra

Infobox

Datum vydání: 22.únor 2012

Platformy: PlayStation Vita

Cena: 749 Kč

Výrobce: Novorama

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ