Motokárové videohry se neřadí mezi realistické závodní tituly, ani se o to nesnaží. Jde o čistou arkádovou zábavu, kde se řežou smyky, přeskakují se propasti a sbírají zbraně, kterými lze připravit soupeře o cenně vyjetou pozici.

Jezdí se i pod vodou, ale znát to příliš není
Autor: ConQuest

Mario vyjíždí ve vyjetých stopách

A Mario Kart 7 je přesně tímto typem hry. S motokárou lze i skákat nebo ji za sesbírané mince na tratích vylepšit. Nová kola, karoserie nebo přídavné rogalo. Ano, v Mario Kart 7 se nově létá chvílemi i v oblacích a jezdí se pod vodou. Na samotné závodění to však má pramalý vliv. A i když tyto novinky nejsou při jízdě tolik znát, zbraně zcela jistě ano. Ať už jde o několik typů krunýřů, kterými můžete pálit po protivnících, slupek od banánů, které zanecháte na trati nebo třeba sépii, která protijezdcům pocáká inkoustem výhled, takže na trať nevidí. Jiné zase slouží na obranu, třeba oblíbený mývalí tanooki ocásek známý z plošinovek. Zbraně jsou vtipné, je legrační je používat a obzvláštňují závody. Ty jsou samy o sobě super, ale jde už o sedmý díl a inovací by mohlo být více.

Video
Video se připravuje ...

Mario závodníkem v Mario Kart 7 Nintendo

Tratě nové, staré i klasické

Výběr tratí je úctyhodný. Nalezneme zde celou řadu nových, jako ledový hrad, duhovou cestu či závodní okruh. Nechybí ale ani klasické retro okruhy, které se poprvé objevily na konzoli Wii, nebo dokonce na starších herních zařízeních jako GameCube, Nintendo DS, Game Boy Advance, Nintendo 64 nebo dokonce SNES. Tratě jsou rozmanité, hezky zpracované a plné zkratek. Závodí se ve třech kubaturách (50cc, 100cc a 150cc), které představují různé stupně obtížnosti. Jezdit můžete ve skvělé kariéře nebo zapnout wi-fi a hrát bezdrátově proti přátelům nebo dokonce online.

Fotogalerie
6 fotografií

Řiďte jako závodník

Jezdit můžete i na čas, sbírat mince nebo se vrhnout na balónkovou bitvu. V ní máte za motokárou zavěšené balonky, které reprezentují vaše životy, o které se vás snaží připravit protivníci svými zbraněmi. Vám jde ale o to samé. Zajímavou možností v závodech je přepnutí kamery do pohledu první osoby, takže máte před sebou jen volant. Řízení totiž obstarává gyroskop handheldu, takže s ním musíte natáčet. 3D je tak lepší vypnout, ale na rozdíl od jiných her s touto podporou se tak dá hrát. Samotný stereoskopický obraz je povedený, prostorový efekt je znát. Grafika je hezky pestrobarevná, některé nové levely vás překvapí, na starších je však zub času znát. Celkově je sedmý díl Mario Kart opět povedenou motokárovou jízdou, jen nepřináší žádné podstatné novinky. Dáte si dobře známou vůni spálené gumy a rozjeté slupky od banánu?


Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:
Klasická zábavná hratelnost
Vtipné zbraně
Zcela nové i retro tratě
Povedená hra více hráčů
 
Minusy:
Málo novinek
 
 
Infobox
Datum vydání: 2. prosinec 2011
Platformy: Nintendo 3DS
Cena: 1199 Kč
Výrobce: Nintendo EAD/Retro Studios
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ