Televize, počítače, fotoaparáty, to vše bylo na CES 2012 vidět v hojném počtu. Které výrobky byly ale v dané kategorii podle novinářů nejlepší? A o kterém si to zase mysleli návštěvníci? Toto je nejlepší z letošního Consumer Electronic Show podle CNETu.

Hlavní cena & nejlepší televize

LG 55EM9600 OLED TV

Televizor je tenký pouze neuvěřitelné 4 milimetry
Autor: LG

Má úhlopříčku 140 cm, přesto váží jen 7,5 kilogramu a k tomu je tenká skoro neuvěřitelné 4 mm. Není divu, že hlavní cenu veletrhu získala televize LG 55EM9600 OLED TV. Jako první vlašťovka z nové generace televizorů bude mít OLED displej s kontrastním poměrem 100 000 000:1 a odezvou pouze 0,1 ms. Zvládne 2D i 3D obraz, ovládat jí lze hlasem i gesty a její cena by se měla pohybovat kolem neuvěřitelných 180 tisíc korun.

Nejlepší podle návštěvníků

Herní tablet Razer Fiona

Fiona zvládne nejmodernější hry pro PC
Autor: Razer


Videohry byly na tabletech prozatím spíše doplňkovou zábavou, protože tento formát počítačů by hraní hardwarově náročných aktuálních titulů nezvládnul. S tím se rozhodla zatočit firma Razer, která představila první tablet zaměřený přímo na hraní her – Fiona. Ten ukázala zatím jen ve fázi prototypu, ale už teď víme, že má v sobě procesor Intel Core i7 a je designově speciálně upraven dvěma ovladačům s akčními tlačítky a analogovými páčkami.

Nejlepší fotoaparát

Fujifilm X-Pro 1

Fotoaparát má hybridní hledáček
Autor: Fujifilm


Vrcholem výstavy mezi fotoaparáty se stala bezzrcadlovka X-Pro 1 od firmy Fujifilm. Má sympatický klasický design i hybridní hledáček, který je schopen pracovat s jakýmkoli objektivem. Snímací čip APS-C s rozměry 23,6×15,6 mm má rozlišení 16 Mpix. X-Pro1 zvládne samozřejmě natáčet Full HD video s rozlišením 1920×1080 pixelů a 24 snímky za sekundu. Nechybí ani technologie Motion Panorama pro snadné focení a skládání panoramat přímo ve fotoaparátu. Sekvenční snímání slibuje rychlost 6 snímků za vteřinu.

Nejlepší autodoplněk

QNX CAR 2

Operační systém QNX Car 2 zvládá navigaci, hudbu nebo propojení s chytrým telefonem
Autor: QNX

Na veletrhu CES bylo jasné, že autodoplňky budou poněkud techničtějšího a zároveň i dražšího rázu. Vítězný produkt QNX CAR 2 je cloud platformou pro aplikace. Operační systém je založen na jazyku HTML 5. Z internetu si můžete dokonce přes hands-free stahovat aplikace pro navigaci, filmy, hudbu nebo si QNX CAR 2 propojit dokonce s chytrým telefonem. Na veletrhu společnost svůj produkt předváděla v nablýskaném Porsche Carrera.

Nejlepší chytrý telefon

Lumia 900

Telefonem bude ze sítě AT&T možné stahovat až rychlostí 50 Mbps
Autor: Nokia

V této kategorii zabodoval nově ohlášený mobil Lumia 900. I když se na první pohled jedná o vylepšenou Lumii 800, má tento chytrý telefon displej o rozměrech necelých 11 centimetrů. Hlavním tahákem je podpora sítě amerického operátora AT&T, díky čemuž bude mobilem možné stahovat až rychlostí až 50 Mbps. Uvnitř nalezneme procesor Snapdragon APQ8055, pracující na frekvenci 1,4 GHz s operační pamětí 512 MB RAM.

Nejlepší nová technologie

3D tiskárna Makerbot Replicator

3D tiskárna zvládne i dvoubarevné předměty
Autor: Makerbot


Věc, které byste před letošním veletrhem CES 2012 možná jen těžko uvěřili. 3D tiskárna totiž vypadá jako ze sci-fi filmu. Makerbot Replicator je schopný podle předlohy vytvořit kopii předmětů vysokých až 22,6 cm, širokých 14,5 cm a hlubokých 15 centimetrů. Pokud si pořídíte Makerbot Replicator ve verzi za 36 400 Kč, dočkáte se jen jednobarevných předmětů, kdežto verze za 40 400 Kč zvládne i dvoubarevné. Makerbot už na tiskárnu přijímá předobjednávky.

Nejlepší domácí kino

Simple.TV

Simple.TV je DVR rekordér, který propojíte i s telefonem
Autor: Simple.TV


Kategorii o nejlepší domácí kino nevyhrála překvapivě domácí sestava, ale šikovný DVR rekordér Simple.TV. Nemá přitom žádný pevný disk. Úložné flash disky se připojují před USB 3.0. K obrazovce se však Simple.TV  nepřipojuje kabely, ale bezdrátově. Simple.TV přenáší HD obraz, a to nejenom do televize, ale i tabletu nebo třeba chytrého telefonu. Nahrané pořady tak budete moci sdílet téměř všude. Přístroj by měl vyjít na tři tisíce korun.

Nejlepší aplikace a software

BlueStacks

Aplikace umožňuje převádět Android software pro Windows 8
Autor: BlueStacks


Android patří mezi nejpopulárnější platformy a operační systémy chytrých telefonů a tabletů. Za nejlepší software byl tak označen BlueStacks. Ten pracuje s aplikacemi právě pro Android, které převádí do počítačového operačního systému Windows 8 a jeho dotykového prostředí Metro.
Výrobce už vyjednává s hardwarovými firmami, aby software přeinstalovali do svých produktů.

Nejlepší výrobek pro síť

Media Router 3000 DIR-857

Router vede i HD signál bez jakékoliv ztráty
Autor: D-Link

Hlavním plusem tohoto routeru je jeho připojení přes nejmodernější konektor USB 3.0.  Zvládne tak kvalitní přenos HD signálu hned do několika zařízení a to bez jakékoliv ztráty kvality. V routeru je i slot pro SD karty a několik aplikací pro Android i iOS. K routeru tak můžete připojit opravdu téměř jakékoliv zařízení.

Nejlepší tablet

Asus Memo 370T

Tablet by se měl prodávat za cenu kolem pěti tisíc korun
Autor: Asus


Mezi tablety, které byly na CES 2012 hojně zastoupeny, vyhrál Asus Memo 370T. Má téměř 18centimetrový displej a ovládá se převážně stylusem. V jeho útrobách je čtyřjádrový procesor Tegra 3, 1 GB operační paměti a bude ho pohánět  operační systém Android 4.0.  Nejlepší na tomto supervýkonném tabletu bude ale jeho cena. Prodávat by se měl kolem pěti tisíc korun.

Nejlepší počítač

Envy 14 Spectre

Nejlepší počítač CES je vyrobený z tvrzeného skla
Autor: HP


Vlna ultrabooků zasáhla i kategorii nejlepších počítačů, kterou vyhrál Envy 14 Spectre od HP. Ultrabook zaujal už svým designem, protože je vyroben z tvrzeného skla. A to jak displej, víko, tak dotykový displej. Složený počítač měří přitom jen dva centimetry! Displej má úhlopříčku 35,5 centimetru a uvnitř nalezneme 128 GB SSD disk, procesor Core i5-2467M,  4 GB operační paměti, HDMI i USB 3.0 porty.