Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test PlayStation 3 Move videoher

/
  • Blesk.cz se pořádně zapotil, když otestoval nejnovější hry pro pohybový ovladač Move
    24. listopadu 2011 ● 00:00

    Pohybové ovládání je samozřejmostí u všech současných konzolí. PlayStation 3 používá svítící ovladač Move, který snímá kamerka PlayStation Eye, díky nimž se do her přenášejí vaše vlastní pohyby, které s ovladačem provádíte. Blesk.cz vyzkoušel nejnovější tituly pro Move, aby zjistil, se kterou hrou se vám bude pohybovat nejlépe!

  • 1.

    Move Mind Benders - kompilace starších her

    Tento recenzovaný titul je kompilací starších her podporujících ovladač Move, které již vyšly na online službě PlayStation Network.

    První z her na disku je klasika Lemmings, ve které máte za úkol provést úrovněmi plných nástrah do bezpečí co nejvíce lumíků. Každý z nich má své specifické schopnosti, jak se vypořádat s obtížným terénem. Někteří lumíci umějí šplhat, jiní se spouštět z výšek a jiní zas zvládají dobře vrtání, takže se prokopou, kam potřebují. Samozřejmostí je nová grafika, hudba, avšak chybí multiplayer a tvorba vlastních levelů. Pokud nemáte ovladač Move, mohla by vás zaujmout podpora klasického joypadu.

    V Lemmings máte za úkol dostat do bezpečí co nejvíce lumíků
    Autor: Sony

    Další z přítomných her je logická hra Echochrome II, v níž hrají prim hrátky se světlem a stíny. Vaším úkolem je nasvítit předměty v jednotlivých úrovních tak, že vrhají stín na zeď za nimi. Po stínových předmětech pak musí váš panáček přejít úspěšně až do cíle. Ovladačem Move měníte osvícení, překrývající se stíny pak u určitých předmětů mohou vytvořit východ. V postupu úrovněmi vám pomohou i trampolíny, díry pro pohyb dolů, nebo průchody, jenž vás rychle přemístí z jednoho konce stínu na druhý.

    V Echochrome II musíte nastínit předměty tak, aby mohl panáček postoupit dál
    Autor: Sony

    Poslední a zároveň nejlepší hrou v kompilaci Move Mind Benders je Tumble, originální logická hra, ve které budete s Movem pohybovat krychlemi, kvádry, trojúhelníky i dalšími geometrickými předměty. Pokud ho ovladačem podržíte, stačí Movem jen švihnout a změní se úhel, kterým ho držíte. V některých úrovních máte za úkol postavit co nejvíce předmětů na sebe, jindy zas na vytyčenou plochu. Tato hra perfektně ukazuje schopnosti Move a prověří vaše prostorové vnímání. Nechybí ani multiplayer!

    Tumble je nápaditá logická hra, ve které hrají hlavní roli geometrické obrazce
    Autor: Sony

    Move Mind Benders obsahuje na pořádnou kompilaci relativně málo titulů, přičemž se ani nejedná o novinky. Echochrome II a Tumble však zabaví na dlouho, tak proč Move Mind Benders nevyzkoušet?

    Hodnocení: 6/10

    Video
    Video se připravuje ...

    V kolekci Move Mind Benders najdeme starší, ale pořád zajímavé hry Sony

  • 2.

    Carnival Island - ostrov plný miniher

    V Carnival Island je hned několik variací na bowling
    Autor: Sony

    Tento titul je na první pohled určený menších hráčům a jedná se o kompilaci nejrůznějších miniher ze zábavního parku. Po spuštění Carnival Island si vyberete holčičku nebo chlapečka a jedno z devíti zvířátek, které vás pak bude na cestách po karnevalovém ostrově doprovázet. Ke spřátelení tu je panda, ještěr, ale třeba i mamut a triceratops. Jde přece o hru pro děti! Ostrov je rozdělen na čtyři lokace, v nichž jsou umístěny nejrůznější minihry. Na promenádě si můžete zahrát kroužky nebo nejrůznější variace na bowling. Ovládání je jednoduché, s Move ovladačem jednoduše uchopíte kroužek nebo kouli a vrhnete je požadovaným směrem. Pro provedení úchopu stačí podržet tlačítko T a poté uvolnit. U každé minihry je vždy ke splnění devět různých výzev. Jedná se obvykle o dosáhnutí určitého skóre nebo provedení speciálního chvatu. Po splnění výzev se odemknout nove verze miniher, jako jackpot bowling, nebo hadi v trávě. Postupem času se takto probojujete k dalším částem ostrovu. Za vyhrané minihry získáváte i lístky, které můžete vyměnit za celou řadu kosmetických předmětů pro vaši postavu, jako plastový meč nebo zmrzlinu. Tento titul ničím nepřekvapí a výběr miniher by mohl být rozdílnější, ale přesto nejmladší pobaví, i díky barevnému vzezření a přítomnosti zvířecích miláčků. Největší předností Carnival Island je jeho multiplayer až pro čtyři hráče. V něm se nejmladší zabaví i s kamarády a hra pak připomíná návštěvu skutečného zábavního parku!

    Hodnocení: 6/10

    Video
    Video se připravuje ...

    Na ostrově je nejen spousta miniher, ale také přátelských zvířátek Sony

  • 3.

    EyePet & Friends - péče o virtuální zvířátko

    Hraní se zvířátky v EyePet & Friends je legrace, jako při basketbalu na bagřících
    Autor: Sony

    I další titul pro Move je plný zvířátek. Tito chlupáčci se jmenují EyePet a jde o jakousi kombinaci opičky a pejska. Děti se  o ně budou starat od jejich vylíhnutí z vajíčka. Vejce musí zkontrolovat rentgenem, zahřát a pak hladit tak, aby se EyePet vylíhnul. Poté začíná poznávání vašeho nového virtuálního mazlíčka a péče o něj. Na rozdíl od ostatních recenzovaných her, využívá EyePet & Friends více kamerku jako takovou, takže vám často k ovládání budou stačit vlastní ruce. Těmi budete svého mazlíčka hladit, drbat nebo ho k sobě přivolávat. Se svým mazlíčkem si budete hrát, k čemuž vám poslouží hned několik hraček. EyePet reaguje na laser stejně jako kočka, takže jakmile s ním někam zamíříte, hned se po něm vydá. Zvířátko se vyřádí, i když po něm budete cákat vodu nebo mu přinesete trampolínu. Kamerka PlayStation Eye snímá po celou dobu hraní i vás, takže se budete zvířete opravdu na obrazovce dotýkat a ono se stane členem vaší domácnosti. V jednom z režimů můžete chlupáčovi postavit přímo u vás doma hřiště, v jiném si s ním můžete zahrát několik originálních her. Třeba basketbal s malými bagříky, které zvířátka ovládají. Péče o EyePet ale není jen pomyslná zábava. O zvířátko se musíte i starat! Důležité jsou zdravotní prohlídky, výcvik, mytí a samozřejmě krmení. Při rentgenu zjistíte, co vašemu mazlíčkovi chybí. Po prozkoumání srdíčka můžete zjistit, že je osamělý, a proto mu budete muset sehnat kamaráda. EyePet & Friends mohou hrát i dva hráči najednou.

    Hodnocení 7/10

    Video
    Video se připravuje ...

    S Move můžete pečovat i o virtuální zvířátko Sony

  • 4.

    Medieval Moves: Deadmund´s Quest - hýbejte se kostlivci

    Kostlivci jsou v Medieval Moves úhlavními nepřáteli
    Autor: Sony

    Toto je hra, která naplno využije schopnosti vašeho Move ovladače. Nebo rovnou dvou ovladačů! Medieval Moves: Deadmund´s Quest totiž využívá dvou těchto ovladačů, jeden pro útoky mečem, druhý pro bránění štítem. Hra vás postaví do role Deadmunda – chlapce, který měl tu smůlu, že se stal kostlivcem, ale naštěstí mu zůstalo srdce na pravém místě. Sám se totiž postaví zlým kostlivcům na odpor.  Medieval Moves se odehrává v pohádkově vypadajícím středověku, příběh posouvají kupředu kreslené videosekvence. Jde o hru na takzvaných kolejích, což znamená, že o pohyb vaší postavy v prostoru se stará sama hra, zatímco vy bojujete a střílíte. Hlavní výzbrojí Deadmunda je jeho meč, kterým se ohání ve všech směrech. Respektive vy se oháníte, protože hra věrně kopíruje vaše pohyby. Mimo meče pro boj na krátké vzdálenosti se chopíte i luku a šípů! A to doslova, pohybem rukou vzad a stisknutím tlačítka T, pak už stačí vytáhnout pomyslný šíp, natáhnout druhým ovladačem lanko a puštěním vypálit. Jednoduché, efektivní a hlavně zábavné. Jelikož je Deadmund kostlivec, pro pevné kosti musí pít mléko, čímž si hráč vtipně doplňuje zdraví. Pro vypití taktéž stačí sáhnout pro láhev a simulovaným pohybem ji vypít. Medieval Moves je hrou s pěknou barvitou grafikou, vtipným obsahem a ovládáním, které naplno využívá Move ovladače. Jediným neduhem hry je její náročnost na pohyb, které jde ruku v ruce s únavou.

    Hodnocení: 8/10

    Video
    Video se připravuje ...

    Máchání ovladačem se ve hře mění na boj s mečem Sony


Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy