Oproti předchozím dílům nesnímá kamera Ratcheta nebo další postavy zezadu, ale seshora s nadhledem. Známá hratelnost plná hopsání, střílení a vylepšování nápaditých zbraní tak dostala novou podobu. Bohužel kamera vždy nezabírá celé dění, což může mít za následek i váš pád do propasti a následnou smrt. Grafická podoba titulu ale zůstala stále kvalitní. Ratchet & Clank: All 4 One je krásně barevná hra s roztomilými postavami. Zapnout lze i podporu trojrozměrného obrazu.

V Ratchet & Clank: All 4 One se to jen hemží nejrůznějšími kreatury
Autor: Sony

Čtyři mušketýři na scénu!

Oproti ostatním hrám s Ratchetem a Clankem v hlavní roli zde hraje velkou roli multiplayer. Hrát mohou až čtyři hráči, kteří si mohou vybrat ze zábavných postav. Mimo hlavní duo je k dispozici ztřeštěný kapitán Quark, který se nedopatřením stal prezidentem a zákeřný doktor Nefarois. Každý má k dispozici trochu jiné útoky, ale stejné zbraně a vynálezy. K postupu hrou je zapotřebí kooperace, takže mezi sebou budete muset spolupracovat při řešení nejrůznějších hlavolamů. Pokud nemáte po ruce přátele, kteří by si s vámi zahráli na jedné konzoli nebo online, roli druhé postavy zaujme počítač. Umělá inteligence bohužel není doladěná. Zatímco prát se a řešit hlavolamy umí Clank dobře, na skákání je úplně levý, takže často skončí v propasti.

Fotogalerie
5 fotografií

Vylepši mi kanón!

Proslulé zbraně jsou zpět se vším všudy. Nechybí staré známé kousky jako raketomet, granátomet, laserová pistole nebo elektrický bič. Nalezneme zde ale i spoustu šíleností, jak zbraň vypalující temnou hmotu. Všechny zbraně jde na vybraných místech vylepšovat a získat tak větší kapacitu pro munici i údernost. Mimo zbraně budete používat i celou řadu vynálezů, včetně sci-fi vysavače, kterým můžete odfouknout parťáka i přes propast. Hra se odehrává v nejrůznějších fantasy lokacích, jako temném lese nebo futuristickém městě v oblacích. Ve hře je celá řada protivníků, kterým je věnován celý bestiář. Těmi největšími protivníky jsou tradičně obří bossové. Ratchet & Clank: All 4 One je nápaditým titulem, který přinesl známé hratelnosti novou podobu. Navíc s výtečným multiplayerem

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Stará známá hratelnost v novém provedení

Vylepšovatelné zbraně a vynálezy

Barevná grafika

Hra více hráčů

Kooperace při řešení hlavolamů

Minusy:

Občas problémová kamera

Umělá inteligence umí pozlobit

Infobox

Datum vydání: 21. říjen 2011

Platformy: PlayStation 3

Cena: 1499 Kč

Distributor: Sony

Jazyk: AJ