Klasická série NBA Jam je od prvního dílu ryzí arkádou. Přesto však obsahuje kompletní licenci soutěže NBA. Před zápasem si vyberete dva hráče z týmu a ihned se vrhnete do hry. Mezi jednotlivými čtvrtinami je pak složení týmu možné měnit. Střelbě, přihrávce i faulům je vždy přiřazeno vlastní tlačítko, takže se ovládací metodu naučíte coby dup. Stejně jako je tomu v útoku, i v obraně má každý chvat i faul jedno tlačítko. Postupem času se naučíte i jejich kombinace, které přinesou speciální útoky, po kterých se, jak už název napovídá, rozhoří samotná obruč koše.

Časem se naučíte používat i složitější útoky a kličky
Autor: Electronic Arts

Ve dvou se to lépe skóruje!

Mimo rychlé hry si lze zvolit i kariéru, ve které se projedete po celých Spojených státech a budete porážet týmy protivníků. V jakém pořadí s nimi budete hrát, si zvolíte sami. V NBA Jam On Fire Edition je hra více hráčů dostupná i čtyřem lidem, a to jak na jedné konzoli, tak prostřednictvím online služeb Xbox Live a PlayStation Network. Mimo klasické zápasy v několika režimech lze hrát kooperativně i hlavní režim kariéry! Kamarád se tak rázem může změnit z rivala na spoluhráče! Za vyhrané zápasy a splněné výzvy (speciální útoky a triky) získáte navíc zkušenosti do vašeho herního profilu, za které budete moci odemknout i bonusové postavy.

Fotogalerie
6 fotografií

Nefér umělá inteligence

I když jsou ve hře povoleny zábavné fauly, nejvíc nefér zůstává umělá inteligence. Je totiž příliš »robotická«, hráči používají stejné taktiky, triky a využívají jakýchkoliv vašich chyb. Pokud se rozhodnete zapnout možnost skutečné inteligence, hra bude číst vaše pohyby a bude ještě obtížnější. Již na první pohled je jasné, že se NBA Jam On Fire Edition nebere vážně. I když má hra 3D grafiku, hlavy hráčů jsou obří a k jejich tvorbě byly použity digitalizované podoby hráčů. Stejně vtipný je také komentář a uším bude lahodit i hip-hopový a elektronický hudební doprovod. Pokud se chcete pořádně vyřádit v basketbalu a nestojíte o realismus, tahle hra je pro vás míčem, který skončil z velké dálky v koši za tři body! Pozor, hra je ke stažení pouze z internetu!

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:

Návyková hratelnost

Hra více hráčů

Super ovládání

Groteskní grafika

Povedená hudba

Minusy:

Drsná umělá inteligence

Není pro příznivce realismu

Infobox

Datum vydání: 5. říjen 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3

Cena: 500 Kč

Distributor: Electronic Arts

Jazyk: AJ