Videohru má na svědomí zkušený vývojář American McGee, který před deseti lety poprvé představil Alenku jako horor. Pokračování Alice: Madness Returns je opět temnou videohrou, kde říše divů vypadá jako dům hrůzy a obývají ji ty nejtemnější tvorové.

Grafická stránka hry je ve vysokém rozlišení děsivě nádherná a ukazuje pohádkový svět jinak, než ho známe! Každá z pěti úrovní vypadá jinak a má charakteristické téma. Ve hře narazíme i na celou řadu známých z pohádky, ale než si pořádně promluvíte s Kloboučníkem, budete muset nejdříve najít jeho končetiny rozházené po herním světě.

Hop sem, hop tam

Z herního hlediska je Alice: Madness Returns především skákačkou, takže při prozkoumávání úrovní budete skákat po plošinách nebo plachtit Alenčinou sukní. Na hře je výjimečné už to, že se jedná právě o skákačku, což je žánr určený především dětem a ne dospělým, jak je tomu u Alice: Madness Returns.

Alenka se po vypití lektvaru stejně jako v knize zmenší a dostane se do jinak nepřístupných lokací. Po vypití lektvaru se navíc objeví často nápověda a narazíte na jinak dříve neviditelné plošiny. Naopak s obří Alenkou budete nepřátele zašlapávat do země a ničit celé hradby a věže!

Alenka bojovnice

V hororové říši divů hráč narazí na celou řadu nepřátel, kteří mu půjdou po krku. Zrůdy z temnoty, groteskně velké panenky nebo goblini. Alenka je vybavena čtyřmi pohádkovými zbraněmi – nožem, pepřenkou, tyčí s koníkem a výbušnou konvicí. Po nasbírání určitého počtu zubů, které jsou roztroušené po hře, lze všechny zbraně vylepšit na ještě silnější.

Mimo bojů ale hra nabízí i jednoduché hlavolamy a hlavně spousty miniher, které přináší rozptýlení v hlavních úrovních, jejichž design se ke konci hry už opakuje. Videohra Alice: Madness Returns vyšla pro konzole i počítače.

Fotogalerie
9 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Originální temné zpracování pohádky

Spousta akce i skákání

Krásná grafika

Několik zábavných miniher

Zbraně lze vylepšovat

Minusy:

Ke konci se hra opakuje

Není vhodná pro děti

 

Datum vydání: 16. června 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1599 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)

Distributor: Electronic Arts