Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blesk.cz testoval 3D hry na Nintendo: Které vybrat?

/
  • Nintendo 3DS zobrazuje 3D obraz bez nutnosti nosit brýle
    12. dubna 2011 ● 06:58

    Společně s handheldem Nintendo 3DS dorazily na trh i první videohry. Jak se tyto tituly hrají na zařízení, které je schopno zobrazit trojrozměrný prostorový obraz i bez speciálních brýlí? Blesk podrobil osm videoher pro Nintendo 3DS testu, který ukázal nejenom, jak hry vypadají, ale jestli jsou opravdu zábavné!

  • 1.

    Super Street Fighter IV 3D Edition

    První bojovka pro Nintendo 3DS překvapila hlavně svým technickým zpracováním. Nejenom trojrozměrný obraz, ale i samotná grafika je velmi pěkná. Hra navíc nabízí vše, co nabízely verze této videohry pro Xbox 360 nebo PlayStation 3. K výběru je celých 35 zápasníků, z nichž každý disponuje vlastním stylem pro boj. Hra se ovládá směrovou páčkou a akčními tlačítky, ale speciální pohyby lze vyvolat stisknutím jediného obrazce na dotykovém displeji. Poté zápasník může zasadit ty nejtvrdší rány. Nechybí ani hra pro více hráčů skrze wi-fi.

    hry
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 8/10

  • 2.

    Nintendogs Cats

    Chcete pořídit své ratolesti domácího mazlíčka, ale nechcete luxovat koberec plný chlupů? Nintendogs + Cats nabízí možnost se starat o ty nejroztomilejší čtyřnohé mazlíčky na Nintendu 3DS. Oproti starším verzím pro Nintendo DS je možné si pořídit nejenom psa, ale i kočku! Své zvíře pak můžete pomocí mikrofonu pojmenovat a zavolat si ho k sobě hlasem. Po kožichu ho pak pohladíte skrze dotykový displej! Hra vydrží na opravdu dlouho, protože se o svého mazlíčka budete starat odmalička. Vhodné pro všechny věkové kategorie!

    hry
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 8/10

  • 3.

    Pilotwings Resort

    Létat v oblacích je nyní možné i ve 3D a s Nintendem 3DS dokonce na cestách. Videohra Pilotwings Resort nabízí možnost nasednout na ostrově Wuhu do kokpitu letadla, na rogala, nebo si dokonce obléci raketové trysky. Pokud byste se chtěli proletět jen tak pro radost, můžete dle libosti, ale zábava začíná až s režimem misí. V něm musíte proletět určité okruhy v časovém limitu nebo posbírat ve vzduchu co nejvíce balónků. Přesto nejsou Pilotwings Resort nejdelší a po chvíli hraní se mohou začít okoukávat. Jen pro opravdové virtuální piloty!

    hry
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 5/10

  • 4.

    Super Monkey Ball 3D

    Série Super Monkey Ball vyniká jednoduchým konceptem. Jde o návykový logický rychlík, ve kterém vedete roztomilou opičku zavřenou v průhledné kuličce roztodivnými bludišti plnými nástrah. Verze pro Nintendo 3DS nabízí samozřejmě trojrozměrný obraz, nové úrovně a možnost dvou typů ovládání. Buďto klasicky analogovou páčkou, nebo pomocí gyroskopického senzoru! Jednoduše stačí naklánět samotné Nintendo 3DS a koule s opicí se bude točit v požadovaném směru. Tento typ ovládání má ale jednu chybu – při naklánění konzole není vidět trojrozměrný obraz (o tom, jak handheld správně držet se dočtete zde). Buďto tedy můžete hrát klasicky v 3D, nebo s plochým obrazem a gyroskopickou podporou.

    hra
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 7/10

  • 5.

    Splinter Cell 3D

    Nová dobrodružství tajného agenta Sama Fischera nejsou tak nová, jak by se mohlo zdát. Novinka pro Nintendo 3DS je totiž ve skutečnosti konverzí třetího dílu Chaos Theory, který na počítače vyšel už v roce 2005. Hra je špionážní akcí, takže nepřátele likvidujete potichu, plížíte se ve stínech a hlavně se snažíte zůstat nespatřeni. Nechybí ani brýle pro noční vidění a další technické pomůcky, jako videokabel, se kterým se můžete podívat, kdo stojí na druhé straně dveří. Používáte přitom gyroskopický senzor a konzoli pouze nakláníte. Hra vypadá hůře, než originál, ale na možnosti Nintenda 3DS stále dobře. Bohužel má příliš komplikované ovládání, které trochu kazí zábavu. Hra více hráčů také není k dispozici. Výhodou je dlouhá životnost. Než videohru dohrajete, uplyne 12 až 15 hodin.

    hra
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 6/10

  • 6.

    Ghost Recon: Shadow Wars

    Série Ghost Recon je známá jako taktická akce, ale nejnovější díl pro Nintendo 3DS se prezentuje jako tahová strategie. Ovládáte v ní jednotku speciálního komanda Duchů, z nichž každý má specifické zaměření a schopnosti. Sniper dokáže ostřelovat vzdálené jednotky, medik léčit zraněné a inženýr zase opravovat vozidla. Boje probíhají střídavě na tahy a na bojištích, které jsou rozděleny na čtvercová pole. Šikovná je i funkce dostřelu nepřátelských jednotek, při jejímž spuštění víte, zda vás nepřítel může zasáhnout. Po úspěšně splněných misích následuje povýšení a s ním i zlepšení schopností vašich vojáků. Bitvy jsou ale těžké a smrt jediného člena komanda znamená konec mise. Hra nabízí 37 misí a vydrží na desítky hodin. Při hře více hráčů se střídáte na jedné konzoli Nintendo 3DS.

    hra
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 8/10

  • 7.

    Asphalt 3D

    Na trojrozměrném prostorovém displeji je možné závodit, a to s novým dílem série Asphalt, která je spíše známá z mobilních telefonů? Zabaví i na Nintendu 3DS? Ano, jde o slušnou arkádovou závodní hru, která kašle na reálné fyzikální zákony. K výběru je sedmnáct tratí a 42 licencovaných vozů. Některé však musíte odemknout úspěšným závoděním ve hře. Vozy je možné i vylepšit, i když jenom z části. Na jízdní model si brzy zvyknete, ale s kolizemi při haváriích je to horší. To už se vozy chovají opravdu divoce a příliš nereálně. Ve hře je přitom několik režimů – kariéra, rychlá jízda, jízda na čas nebo hra více hráčů. K dispozici je ale právě i mód, ve kterém musíte do protijezdců nabourat a vyřadit je z provozu, a ten lze hrát někdy jen se skřípáním zubů. Vizuální podoba hry je pěkná, ale ne dokonalá. Pokud si chcete zajezdit s auty a odpustíte nějaké ty chyby, zabavíte se!

    hra
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 5/10

  • 8.

    Rayman 3D

    Rayman, panáček s levitujícíma rukama i nohama, je stálicí videoher a jeho hopsačky patřily vždy mezi povedené hry. Rayman 3D je konverzí slavného druhého dílu a nechybí mu jeho skvělá hratelnost. Skákání, střílení, sbírání, prozkoumávání hezky designovaných úrovní. To vše zabaví dospělé i děti. Obtížnost byla navíc zlehčena, takže se nemusíte bát, že byste měli při hraní nějaké problémy s dohráním některé z úrovní. Těch je kolem dvaceti, a i proto vydrží hra klidně i na čtrnáct hodin. Kvůli sbírání předmětů v levelech se navíc vyplatí některé z nich opakovat. Trojrozměrný obraz při hraní také hezky vyniká a samotná grafika je krásná a barvitá. Občas se sice obraz trhá, ale nejedná se o nic závažného. Pokud tak chcete pořídit pořádnou horačku, tak tohle je správná volba.

    hra
    Autor: ConQuest

    Hodnocení Blesku: 8/10

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy