Jejím prostřednictvím jsme mohli na smartphone streamovat hry z vašeho počítače přes Wi-Fi nebo mobilní data, a ovládat je pomocí dotykových prvků na displeji. Aplikace se však dostala jen do betaverze, a tam také skončí. Jihokorejci dnes oznámili, že 27. března služba nadobro zanikne.

TIP: Hry z PC v mobilu! Samsung zprovoznil betu PlayGalaxy Link na Galaxy Note10

Start služby byl naplánován krátce před uvedením Galaxy Note10 na trh, ovšem mezi vybranými zeměmi Česko chybělo, a tak jsme si museli potřebné instalátory pokoutně sehnat na internetu. A až do dnešní doby byla aplikace PlayGalaxy Link oficiální cestou dostupná jen pro USA, Koreu, Kanadu, Velkou Británii, Itálii, Francii, Nizozemsko, Rusko, a také v Singapuru a v Austrálii. Ve své podstatě se jednalo o rebrandovanou aplikaci Parsec od stejnojmenného amerického startupu.

Spolupráce obou firem je sice u konce, ale rozešly se zřejmě v dobrém. Samsung v oznámení o ukončení služby zmiňuje právě aplikaci Parsec, kterou můžete do budoucna použít jako adekvátní náhradu. Škoda jen doplňkového gamepadu Glap, je velmi pravděpodobné, že se u nás do prodeje nedostane.