Exkluzivita znamená, že společnost Dowoo Insis skla dodá pouze Samsungu, a žádným dalším firmám. Jihokorejci tímto krokem vyřeší jednu záležitost, kde je v současné době tlačí bota.

Skládací Galaxy Fold má totiž svrchní část vnitřního displeje krytou polyamidovou fólií, která je náchylná na škrábance. Rýhu do ní uděláte i svým vlastním nehtem při nešetrné manipulaci. Firma Dowoo Insis má v nabídce flexibilní skla o tloušťkách 30 - 100 µm, spodní hranice je dokonce menší, než tloušťka lidského vlasu! A, i když se to z pohledu tloušťky moc nezdá, budou tato skla z pohledu škrábanců řádově odolnější, než současně používané fólie.

TIP: Samsung naznačil, jak bude vypadat další skládačka. Displej přeloží jako véčko

Spolupráce Samsungu s Dowoo Insis má být středně až dlouhodobá, což znamená, že s ohebnými skly u Foldablů setkáme zřejmě až za pár let. Jihokorejci do firmy přes svůj investiční fond napumpovali 12 miliard korejských wonů, zejména za účelem zvýšení výrobních kapacit. Investice pokryje zvýšení produkce v továrně v Jižní Koreji a také výstavbu několika nových továren ve Vietnamu. V současné době firma zvládne vyrobit 500 tisíc skel měsíčně, ovšem jen v příštím roce chce Samsung prodat až šest milionů skládaček různých typů a v dalších letech už by toto tempo nemuselo stačit.