Světová mobilní trojka se rozhodla, že po vzoru čínského trhu, kde je její ekosystém mnohem komplexnější, dá modernější fazónu svým službám a aplikacím také v Evropě, což je pro výrobce druhý nejdůležitější trh na světě. Vše nově zastřeší uživatelský účet Huawei ID a v roce 2018 přijde také market s aplikacemi.

TIP: Startují předobjednávky na Huawei Mate 10 Pro. Nejrychlejší dostanou sférickou kameru za 5 tisíc jako dárek 

Market ponese název Huawei AppStore a od prvního kvartálu příštího roku bude předinstalován na všech prodávaných smartphonech Huawei a Honor. Do marketu se dostanou pouze prověřené aplikace relevantní pro daný trh. K dispozici budou jak bezplatné, tak i placené aplikace. S novou možností zpoplatnění obsahu přijdou i placená témata, jež budou součástí Huawei Themes Store.

Výrobce při této příležitosti založil tzv. vývojářskou alianci, která už v tuto chvíli registruje téměř 240 tisíc vývojářů aplikací i her z celého světa. Ti by měli zajistit dostatek obsahu pro spuštění Huawei AppStoru. Firma se může pochlubit partnerstvími se společnostmi MobiSystem, Skoobe, VizEat, APUS Group, NLL APPS, Sygic a mnoha dalšími.

Je lepší čistý Android nebo upravené nadstavby výrobců?