„Kromě historicky známých údajů se návštěvníci mohou dozvědět řadu příběhů a souvislostí, ke kterým se běžný laik nemá šanci dostat, uvedl Červený. „Průvodce jim ukáže místa, kde byli v minulosti k věčnému spánku ukládáni bezvěrci, sebevrazi nebo popravení zločinci, řekl Červený.

Zavede je například k málo známému hrobu vlasovců, kteří se na konci války podíleli na osvobození Prahy. „Vyprávění je navíc okořeněno mnohdy až morbidními a hrůzostrašnými příběhy, podotkl.

Mobilní průvodce přibližuje historii a příběhy hřbitova na Vyšehradě a historii Olšanských hřbitovů. Obsahuje i historické údaje týkající se významných postav dějin, protože Vyšehrad je od 19. století nejvýznamnějším pohřebištěm českých osobností. Průvodce návštěvníka zavede k místu, kde leží Božena Němcová, Milada Horáková, Bedřich Smetana nebo Ema Destinnová. Neopomene ani Slavín, hrobku, v níž odpočívají literáti, hudebníci, herci či malíři.

Správa pražských hřbitovů pečuje o více než 200 000 hrobů v celé Praze. Organizuje mimo jiné projekt adopce významných hrobů nebo ukládání uren do takzvaného lesa vzpomínek.