Měsíc a pět dní je zpoždění, které lze vydržet. I když jsou čeští fanoušci výrobků od společnosti s nakousnutým jablkem v logu již určitě natěšení a 25. října budou před prodejnami postávat několik hodin před jejich otevřením, jak je u zahájení prodeje nového iPhonu zvykem.

Berte, dokud je!

Předpokládáme, že může být iPhone 5S brzy vyprodán a několik dnů či týdnů může být nedostatkovým zbožím. V minulosti se tato situace již několikrát opakovala a iPhony se pak prodávaly na internetových dražbách několikanásobně dráž, než byla obchodní cena.

Kolik bude u nás stát?

Samotná cena však zůstává záhadou. Apple nic neprozradil a i čeští operátoři se zatím k odhalení ceny nového iPhonu neměli. Předpokládaná cena podle nás bude kolem 18 tisíc Kč.

Přiřítí se i iPhone 5C

Společně s iPhonem 5S se do prodeje dostane 25. října i levnější a očesanější verze nového mobilu s názvem iPhone 5C, který má barevný plastový kryt a o něco slabší hardware. Jeho cena bude podle nás přibližně o 2000 Kč nižší.

Dočkají se i Slováci

Společně s Českem se dočkají 25. října i naši východní sousedé. U nich lze předpokládat, že si budou moci nový iPhone 5S pořídit za dotovanou cenu 599 eur.

Fotogalerie
6 fotografií