Společnost Apple představila nové chytré mobilní telefony iPhone, které nahradí dosavadní model iPhone 5. Jedním z nich je levnější model s názvem iPhone 5C. Zařízení má plastový kryt dostupný v různých barvách.

Konečně barevná změna

Je to výrazná změna oproti dosavadnímu designu populárních telefonů, které byly dosud dostupné pouze v černé nebo bílé barvě. iPhone 5C s pamětí 16 GB bude v USA stát se smlouvou na dva roky 99 dolarů (zhruba 1900 Kč). K dispozici bude i verze s dvojnásobnou pamětí, která bude dvakrát tak drahá.

Nabušený nástupce

Společnost zároveň představila nástupce posledního modelu iPhone 5. Jeho název zní iPhone 5S. Procesor A7 bude mít 64bitovou architekturu. Oproti původnímu iPhonu je nový čipset čtyřicetkrát výkonnější! Telefon bude mít i snímač otisků kvůli bezpečnosti.

Pořádná videa

Fotoaparát iPhonu 5S umí natáčet až rychlostí 120 snímků za vteřinu a v HD rozlišení 720p. Video umí i zpomalit. Fotky budou opět kvalitnější. iPhone 5S bude k dispozici ve verzích s 16GB, 32GB a 64GB pamětí. Dotované ceny se pohybují od 4 do 8 tisíc Kč. V prodeji mají být oba telefony 20. září. Česká republika se dočká o týden později.

Fotogalerie
12 fotografií