Jenny si pořídila žluté pouzdro od společnosti Griffin přímo přes oficiální internetový obchod Applu. Po pár hodinách používání ale ženě začala napuchávat a rudnout kůže. Okamžitě věděla, že je zle, a ihned zamířila do nemocnice.

Vlastní matka ji nepoznala

Když Jenny dorazila do nemocnice, její vlastní matka ji nepoznala. „Moje maminka mě na první pohled nepoznala, potom šokem zalapala po dechu a byla zděšená,“ říká Jenny.  Lékaři ji prohlédli, ale po chvíli ji poslali zpět domů a nasadili jí antihistaminika, která potlačují záněty a tlumí alergie. Nebohá zohyzděná žena tak zamířila domů. „Doslova bylo vidět podle obrysů, kde jsem telefon držela u ucha. V té oblasti mi naskákalo několik teček,“ dodala Jenny.

 

Fotogalerie
4 fotografie

Druhý den se problémy zhoršily

Když se žena druhý den probudila, rázem byla hned na nohou. Alergická reakce se přes noc ještě zhoršila. „Můj krk vypadal jako párek a já jsem věděla, že se musím vrátit zpět k doktorům,“ říká Jenny.  Kvůli otokům nebyla schopná vůbec otevřít pravé oko a skoro nemohla polykat. Okamžitě tak zamířila zpátky do nemocnice, kde lékaři po podrobných testech zjistili, že se Jenny po kontaktu s pouzdrem vyvinulo 13 různých alergií kůže.

Na vině silikon?

„Když mi doktoři prohlédli krk, zjistili, že nevidí dolů. Nemohla jsem polykat, takže mě lékaři poslali okamžitě do jiné nemocnice,“ vzpomíná Jenny. Tam doktoři ženě řekli, že silnou alergickou reakci nejspíš vyvolal silikon v pouzdru. Upozornili ji ale, že to bývá právě nikl, který v kovových částech předmětů vyvolává po kontaktu s kůží alergii. Jenny je tak podle nic alergická na mince, pásek, džíny nebo kliky od dveří. Doporučili jí proto nosit rukavice, když s předměty přijde do styku. „Kontaktovala jsem Apple i Griffin, abych je informovala o své alergické reakce, ale nikdo se mi neozval zpět. Já ale jen nechci, aby se to stalo někomu jinému a jeho život byl ohrožen,“ uzavřela Jenny.