Podle Pocketnow.com by se měl telefon HTC Edge na trhu objevit na přelomu března a dubna příštího roku. Telefon je založen na modelu Rezound. Pohánět ho však bude procesor Nvidia AP30 Tegra 3 se čtyřmi jádry taktovanými na frekvenci 1,5 GHz. Operační paměť RAM bude mít kapacitu 1 GB. Uživatelská paměť pro ukládání dat má být 32 GB.

 

Kvalitní fotky, hudba i displej

HD displej o velikosti necelých 12 centimetrů (4,7 palce) má podle nepodložených informací rozlišení 1280x720 pixelů. Založen by měl být na technologii S-LCD 2. Fotoaparát by měl mít rozlišení 8 Mpix, světelnost f/2.2 a ohnisko 28 milimetrů. O kvalitní reprodukci by se měla postarat technologie Beats Audio přímo od HTC, která obstarává i hluboké basy.

Šířka telefonu s porovnáním se starším modelem Rezound, ze kterého HTC Edge vychází
Autor: Pocketnow.com

Nejnovější Android je samozřejmostí

HTC Edge by podle zvěstí měl používat nejnovější operační systém Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, což se zdá jako logická volba. Tchajwanský výrobce HTC má do chytrého telefonu zakomponovat i uživatelskou nadstavbu HTC Sense 4.0, stahování hudby z obchodu HTC Listen, nebo prohlížení elektronických knih díky HTC Read.