Na konferenci v londýnském klubu Roundhouse se šéf HTC Peter Chou pochlubil, že jeho firma se během několika málo let dostala mezi elitu nejcennějších značek na světě. Hrdost je na místě, kdo z nás ještě před čtyřmi lety slyšel o této taiwanské společnosti? Nyní prodává miliony telefonů po celém světě.

Poté jen tak mimochodem vytáhl z náprsní kapsy bílého obra Sensation XL. Pokud bychom byli hodně drsní, řekneme, že je to pouze zvětšený předchozí model s jedno jádrovým 1,5 Ghz procesorem. Operační systém je použit Android 2.3 s prostředím HTC Sense.

Displej má úhlopříčku 11,9 cm a rozlišení 800 x 480, tedy stejné jako menší modely. Obraz je však velice ostrý. Sensation XL bude v elegantní bílé barvě.

Sensation XL ze všech stran
Autor: HTC

Důraz byl kladen hlavně na zvuk.

Jimmy Iovin, který na konferenci hovořil za Beats Audio, se k trendu MP3 hudby vyjádřil jasně. „Dnešní mládež nezná kvalitní zvuk. MP3 píseň stažená z internetu do počítače a poté přetažená do přehrávače nepřenáší ty hudební emoce, které do nich producenti ve studiu za miliony dolarů vložili.“

V HTC a Beats se rozhodli, že se pokusí lidi znovu naučit poslouchat kvalitní zvuk. Sensation XL se bude dodávat se sluchátky od Beats, které se řadí ke světové špičce. Jejich zvuková reprodukce má být přesně taková, jak ji zamýšleli hudebníci a producenti.

Telefon navíc pozná, že jsou k němu připojena právě tato sluchátka a zvuk vyváží přesně pro ně. Co jsme měli možnost vyzkoušet v podmínkách tiskové konferenci, tak hudební reprodukce byla velice čistá a příjemná na poslech. Přesto jsme museli dát hlasitost až na maximální hodnotu.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na bílého obra HTC Sensation XL Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod

Multimédia

Veliký displej je samozřejmě jako stvořený pro sledování filmů a seriálů. Zadní kamera má rozlišení 8 MPx a natočí video v HD 720p. Škoda, že neumí Full HD jako například konkurenční Galaxy S II od Samsungu.

Během představení produktu Phil Blair z HTC tvrdil, že díky kvalitním stereo mikrofonům dokáže telefon zaznamenat například koncert přesně jak ho vidí diváci. Do jaké míry můžeme tomuto tvrzení věřit , nevíme. To se ukáže až při testování.

Avšak musíme konstatovat, že v této oblasti prozatím HTC za konkurencí poněkud pokulhávalo. Například v souboji mikrofonů u iPhone 4 a HTC Sensation (původní) vyšel jako jednoznačný vítěz Apple.

Na evropský trh se obřík Sensation XL dostane na začátku listopadu, cena nebyla upřesněna.

HTX Sensation XL je obr s 4,7\\\\" obrazovkou
Autor: HTC

Večírek

Po tiskové konferenci následoval bujarý večírek pro veřejnost s účastí VIP osobností britské a americké hudební scény. Mohli jste se potkat s extravagantní zpěvačkou Lady Gaga, rapperem z The Black Eyed Pease Will.I.Am, zpěvačkou Cheryl Cole a producentem Dr. Dre, který se podílel na albech např. Eminema nebo 50 Centa.

Fotogalerie
13 fotografií