Akvizice má hodnotu 10 milionů dolarů (21,5 milionů korun). Jak dlouho probíhalo vyjednávání, Opera neprozradila. Novinku však označila za skvělou zprávu. 

TIP: Opera má prohlížeč pro hráče. Jmenuje se GX a má jasné „svítící“ prvky

GameMaker Studio 2 není bůhví jak robustní engine, jeho výhoda ale spočívá v tom, že je jednoduchý. Často jej používají herní vývojáři, kteří teprve začínají. Různé 2D hříčky je tu možné skoro jen naklikat, zvládne ovšem i komplikovanější projekty. Podporuje výrobu 2D her pro HTML 5, Windows, Android, iOS, PS4 a Xbox One, takže pokryje všechny hlavní platformy. 

K čemu ale Opeře něco podobného bude? Nákup je zajímavý zejména v kontextu jejího prohlížeče Opera GX, který je určen pro hráče. Ten existuje od roku 2019 a snaží se nalákat tím, že dovoluje uživatelům nastavit si limit pro využívání RAM, síťových dat a další parametry, takže nekrade tolik výpočetní kapacity, kterou hráči potřebují pro své hry. Je také úzce propojen s chatovací službou Discord a Twitchem a dokonce upozorňuje na slevy her. 

TIP: Opera 70 potěší bordeláře. Zlepšuje interní vyhledávač

Opera ve svém prohlášení naznačuje, že GamerMaker Studio 2 s tímto prohlížečem nějakým způsobem propojí, do detailů ale nezachází. Dost možná správnou formu teprve hledá - zaměstnanci z YoYo Games se mají stát základem pro nově vznikající divizi Opera Gaming. 

Obecně Opera hraní věří. Její specializovaný prohlížeč se podle slov firmy stal hitem, jen v prosinci registroval 7 milionů aktivních měsíčních uživatelů, což je meziroční nárůst o 350 procent. Roste také GamerMaker Studio, loni přilákalo 400 tisíc uživatelů, platformu navíc používá přes 2000 institucí pro výuku game designu studentům.