Na webu původně nebyla dostupná vůbec, později jen pro prohlížení. Svou závislost na mobilech však Instagram postupně ztrácí - sice stále neumožňuje skrze web publikovat příspěvek, ale ostatní můžete komentovat a hodnotit. A co hlavně, nově je na webu k dispozici i komunikátor, tedy možnost psaní přímých zpráv. 

Komunikace přes Instagram byla doposud testována v rámci omezeného množství účtů, nyní byla funkce zpřístupněna všem. Najdete ji na webové stránce Instagramu, po přihlášení vpravo nahoře.

TIP: Nižší kvalitu videí bude mít i Facebook a Instagram. Uleví evropskému internetu

Ačkoli už dávno neplatí, že by na Instagramu byly jen příspěvky z mobilů, provozovatel sítě nechce publikaci jinými způsoby nějak ulehčit. Možnosti ovšem jsou - mobilní verze webu Instagramu totiž přidávat příspěvky umožňuje, a tak vznikají neoficiální doplňky pro prohlížeče, které možní stránku Instagramu zobrazit právě v mobilní verzi. Poté je možné nahrávat příspěvky přes web i z počítače. 

Teď se ale na web oficiálně dostává alespoň komunikátor. Ten využívá cloudového účtu a není tedy závislý na mobilní aplikaci jako třeba WhatsApp. Prostě se stačí přihlásit a pokračovat v konverzaci tam, kde jste na mobilu či tabletu skončili.