Výpadek postihl uživatele v Evropě a Severní i Jižní Americe. Na Facebooku nefungovalo přidávání příspěvků. „Vyskytla se chyba. Snažíme se ji co nejrychleji odstranit,“ hlásil status, když se uživatelé pokoušeli přidat příspěvek.

Jiným zase nešly posílat zprávy přes facebookový komunikátor Messenger. „Je mi líto, ale váš komentář teď nleze přidat. Zkuste to znovu později,“ odpověděla služba po neúspěšném odeslání zprávy. To ale nejsou jediné problémy, které nastaly.

Uživatelé hlásili také potíže s Instagramem. Tam se po několikahodinovém výpadku podle agentury Reuters problémy podařily odstranit. Chyby hlásil i další známý komunikátor WhatsApp. Všechny tyto služby přitom patří Facebooku, takže společnost nejspíš postihly větší problémy.

Jak to s výpadky vypadá aktuálně, se dozvíte zde.

Vyjádření Facebooku

"Jsme si vědomi, že někteří lidé mají problémy s přístupem k rodině facebookových aplikací. Pracujeme na co nejdřívějším vyřešení problému," prohlásili zástupci Facebooku ve středu večer.

Zároveň odmítli, že by šlo o útok hackerů. Některým uživatelům se přitom ukazovalo chybové hlášení, že na sociální síti probíhá údržba. Ani to se však podle prohlášení jejích zastupitelů patrně nedělo.