Fotograf přišel s nápadem zvěčňovat mrtvá zvířata v mírumilovných pózách poté, co při autonehodě přišel o kamarádku. Ta zemřela, když mu bylo teprve 19 let.

Vyrovnat se s její ztrátou a pohledem na její mrtvolu bylo pro něj těžké. „Nemohl jsem z hlavy dostat obaz jejího těla pokrytého novinami,“ prohlásil Ozsahin. „Když jsem se ho snažil zbavit, zjistil jsem, že její obraz zaživa z mé hlavy také mizí,“ pokračoval. „Její poslední fotografie neměla být taková, nebo jsem ji alespoň neměl vidět,“ dodal fotograf.

Emir se poté zamyslel, jak se lidé vyrovnávají s odchodem svých blízkých. Rozhodl se vytvořit projekt, který by pomohl zachovat si lidem hezké vzpomínky na jejich zesnulá zvířátka. „Pracuji se zvířaty, protože jsou blízká lidem a cítí jako my,“ říká fotograf.

Mrtvého vlčáka například položil na zahradní křeslo, překryl dekou a položil na ni knihu s brýlemi. Pes tak skutečně vypadá, jako by usnul při čtení. Co si o snímcích myslíte? Jsou nechutné, nebo dojemné? Napište nám to do diskuze.