Německého herce Tila Schweigera, jehož znají tuzemští diváci například ze snímků Hanební pancharti, Klepání na nebeskou bránu nebo z výše zmiňovaného Jana Žižky, skončil ve špitále. „Už čtrnáct dní jsem v nemocnici na antibiotikách, protože mám od srpna zranění na noze. Uhodil jsem se tehdy do holeně a dostaly se mi tam bacily. Teď mám ‚otevřenou nohu‘, tak tomu říkají. Bohužel se to pořád zhoršovalo,“ popsal pro deník Bild.

V jednu chvíli hercovi dokonce hrozilo, že o nohu přijde! Rána byla zanícená tak moc, že lékaři zvažovali amputaci... Další velké vyšetření Schweigera čeká v sobotu – s magnetickou rezonancí, dopplerovskou sonografií a ultrazvukem. Herec se totiž v současné době cítí o dost hůře. „Ve čtvrtek večer jsem dostal horečku,“ prozradil herec, jehož na Mallorcu okamžitě přispěchaly podpořit jeho děti, Lilli (25), Luna (27) a Valentin (28), co se střídají u otcova lůžka.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Jan Žižka Bioscop

Známý umělec, jenž se pyšní cenou German Film Awards z roku 2015 za svůj výkon ve snímku Med v hlavě, se snaží co nejrychleji zotavit. Rád by se zúčastnil blížící se premiéry nového filmu režiséra Guye Ritchieho (55) The Ministry of Ungentlemanly Warfare, v němž po boku Henryho Cavilla (40) ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Ta se ale koná v New Yorku… „Ještě jsem se nevzdal naděje, že by to mohlo vyjít,“ přál by si Schweiger.

I kdyby odcestoval na červený koberec, aby si užil záři reflektorů, musel by se hned vrátit zpátky do nemocnice. Lékaři se však obávají dalších komplikací a zatím k tomu, aby se vydal na let do USA, nedali souhlas. Taková otrava krve může být totiž mnohem nebezpečnější, než se leckdo domnívá. Podle odhadů Nadace pro sepsi v jejím důsledku každoročně umírá více než 140 tisíc lidí po celém světě – což je více než 380 lidí každý den.

Fotogalerie
36 fotografií