Velice emotivní moment se odehrál během středečního (20. března) koncertu v Carnegie Hall v New Yorku, který se konal na počest zesnulé zpěvačky Sinéad O'Connorové a jejího irského kolegy Shanea MacGowanova (†65). Roisin Watersová, jediná dcera známé zpěvačky, zde vystoupila a vzdala hudební poctu své matce tím, že zapěla její ikonickou píseň Nothing Compares 2 U.

Na záběrech z představení natočených fanoušky je Watersová, ostříhaná na krátko stejně jako Sinéad, k vidění bosá, oblečená do dlouhých, květinových šatů, jak povzbuzuje publikum, aby zpívalo spolu s ní hit, co její maminku vystřelil přímo mezi hvězdy. Mimochodem, ačkoliv je tato píseň neodmyslitelně spojena se Sinéad, složil a nahrál ji původně americký zpěvák Prince (†57), jenž zemřel na předávkování opiáty v roce 2016.

O'Connorová, která se na věčnost odebrala v červenci 2023, se po celý život potýkala s duševní nemocí, depresemi a měla sebevražedné sklony. Vše se zhoršilo v roce 2022, kdy se zabil její syn Shane (†17). Z pěveckého výkonu Roisin by však měla nepochybně radost, jelikož všichni, co byli v Carnegie Hall, se shodovali, že ani jedno oko nezůstalo v sále suché.

Watersová, která dojala jak všechny, co měli tu čest ji slyšet naživo, ale i ty, co si ji pak pustili ze záznamů na sociálních sítích, se připojila k hlavní sestavě účinkujících na takzvané St. Paddy's Celebration například ze zpěvákům Billymu Braggovi (66), Davidu Grayovi (55), Glen Hansardovi (53), jehož si tuzemští diváci jistě oblíbili ve snímku Once, kde hrál s Češkou Markétou Irglovou (36), či ke zpěvačce Amandě Palmerové (47).

Fotogalerie
45 fotografií