Původně mělo jít o koncert s názvem Konečně spolu! Osud tomu ale nakonec chtěl úplně jinak a zpěvačka Hana Zagorová už se bohužel velké akce v O2 areně nedožila – zemřela 26. srpna 2022. Po přemýšlení, jak s plánovaným koncertem vlastně naložit, vznikl nápad uspořádat místo toho poctu pro Haničku. 

Hvězdy na pódiu i v publiku

Ta se teď 6. února večer v areně opravdu uskutečnila a na pódiu se postupně vystřídaly ty největší hvězdy českého showbyznysu – zpěvaččin někdejší parťák Petr Rezek, ale také Ilona Csáková (53), Heidi Janků (61), Monika Bagárová (29), Vlasta Peterková (77) a novopečený dvojnásobný táta Libor Bouček (43). Dále pak Dasha (42), Leona Machálková (56), Katka Říhová (36), Markéta Konvičková (29) v nevšedním duetu s Michalem Davidem (63), Karel Vágner (81) s dcerou Annou (30), jejíž zpěv doprovodil na basu. A také Nina Horáková (35), Monika Absolonová (47), Jitka Čvančarová (45), Jan Bendig (29), Helena Vondráčková (76), Bára Hrzánová (59) a Mário Bihári (46), Stanislav Hložek (69) a Petr Kotvald (64). 

Hvězdy ale nechyběly ani mezi diváky – z první řady přihlížel dojatý Miroslav Donutil (73) a na přípravy před začátkem zase zkušeným okem dohlížel Leoš Mareš (47). 

»Praštěná« Absolonová

Vtipný moment nastal už při první písničce. Tu vystřihla Monika Absolonová, jakmile ale skončila, spouštějící se bílá opona ji nesmlouvavě trefila do hlavy. Její manažer pak situaci okomentoval slovy: „Praštěná Monika!“

Největší překvapení

Největší překvapení večera přišlo, když začala Markéta Konvičková zpívat duet Setkání. Všichni v tu chvíli napjatě čekali, kdo bude Drupi – a pak se objevil (neohlášený) Michal David! A vystřihl italského zpěváka naprosto perfektně.

Naštvaný Margita

Mezi účinkující se na poslední chvíli zařadil i vdovec Štefan Margita. Nakonec se totiž nechal přemluvit Monikou Absolonovou a v samém závěru koncertu vystoupil na pódium, aby zazpíval Neodcházej, má lásko. Avšak zradil ho mikrofon a odposlech v uchu!

„Nejde to. Nic neslyším,“ říkal technikům do mikronu tak, že to slyšela celá O2 arena. Situaci se snažila zachránit Jitka Čvančarová coby jedna z vystupujících, chtěla vyprávět o nehynoucí lásce Hanky a Štefana, avšak do toho Margita pořád říkal: „Nejde to, já vám to říkal…“

Nakonec se naštval a mrsknul mikrofonem i s odposlechem na zem se slovy: „Tak tady to máte!“ Rozhodl, že bude zpívat bez techniky, avšak na poslední chvíli se povedlo mikrofon zprovoznit…

7 nejdojemnějších okamžiků:

  1. Když se na velkoplošné obrazovce objevila Hanka Zagorová a zpívala Maluj zase obrázky.
  2. Když Hložek s Kotvaldem zpívali Můj čas s Hankou na plátně.
  3. Když jí Karel Vágner poslal na obláček vyznání a pak s dcerou zazpíval Hej, mistře basů.
  4. Když Monika Absolonová zpívala Hančino vyznání Štefanovi Mít tě ráda.
  5. Když kamarádka Vlasta Peterková prozradila, že jí Hanka říkala „královno krásy“ a pak jí před až po strop zaplněnou arenou přemohla síla okamžiku a dojetí, takže jí vypadl text v refrénu písně Nešlap, nelámej.
  6. Když celá hala zpívala se všemi účinkujícími „Je těžké brát věci tak, jaké jsou, jenomže jinak to nejde…“.
  7. Když Štefan Margita navzdory kiksu s technikou zpíval Neodcházej, má lásko.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová dostala trest za řízení v opilosti. Jaké bude počasí? A Margita plánuje uložit urnu Bára Horáková, Lukáš Červeny

Fotogalerie
103 fotografií