Americká herečka Nicole Eggertová, co se proslavila rolí plavčice Summer Quinnové v oblíbeném seriálu Pobřežní hlídka, se potýká se vzácnou formou rakoviny prsu, která se jí už rozšířila do lymfatických uzlin. Na vážnou nemoc, jejíž přesné jméno je invazivní kribriformní karcinom, přišla v říjnu loňského roku - tehdy přibrala 25 kilogramů a cítila bolest v prsu. Zprvu si myslela, že jde jenom o menopauzu... jenže mamograf a následné tři biopsie pak potvrdily tu nejhorší možnou zprávu. Tu oznámila svým fanouškům letos v lednu.

Herečka prozradila, že její časté operace ňader, která si nechala pětkrát zvětšit a pak zase zmenšit, možná zavinily, že si nádoru nevšimla dříve. Je to ovšem jenom spekulace. Nicole teď každopádně čeká operace, při které budou nádory bující v jejím těle odstraněny, poté ji čekají chemoterapie a ozařování. I proto se rozhodla pro dost zásadní krok - za pomoci své mladší dcery Keegan (12) zkrátka už předešla vedlejším účinkům náročné léčby a rovnou si oholila hlavu.

„Možná, že uzdravení nespočívá ani tak v tom, že změníme sami sebe, ale v tom, že si dovolíme být tím, kým jsme,“ uvedla citát terapeutky Madeleine Eamesové u videa, které zveřejnila na sociální síti. Za doprovodu tematické písničky Fight For Your Right (což přeloženo do češtiny znamená „bojuj za svá práva“) od skupiny Beastie Boys postupně zkracuje své vlasy, co už dávno nejsou tak plavé jako v legendárním seriálu, ale již nějakou dobu spíše šedivé. Stále je však Nicole krásná, a tak jí to i s hlavou holou jako koleno sluší.

Na tom se ostatně shodují i její followeři, fanoušci i kolegové a kolegyně z umělecké branže. „Posílám veliká objetí,“ reagovala například Jennie Garthová (51), známá jako Kelly z Beverly Hills 902 10. „Pořád máš ten největší půvab. Je to inspirativní a vážím si tě,“ vzkázala jí Alyssa Milanová (51), představitelka Pheobe z Čarodějek. „Drsňačka. Ano, to ty jsi. A úžasně nádherná, s vlasy, nebo bez!!“ přidala se i její kolegyně z Pobřežní hlídky Erika Eleniaková (54).

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka youtube.com, NBC

Mimochodem, léčba rakoviny je v Americe tak finančně náročná, že herečka na stránkách GoFundMe založila sbírku, kterou by ráda poplatila veškeré náklady. Jako matka-samoživitelka, co má kromě nezletilé Keegan i již dospělou dceru Dilyn (26), má prý hluboko do kapsy. Vzhledem k tomu, že je známou osobností, penízky se jenom sypou - lidé jí už přispěli téměř 49 tisíc amerických dolarů (více než 1,1 milionu českých korun). Má ale také v úmyslu založit neziskovou organizaci pro další samoživitele, co nemají jinou rodinu - a nemají se tak v těchto těžkých chvílích na koho obrátit.

Fotogalerie
31 fotografií