V České republice se zpěvák James Blunt poprvé představil v beznadějně vyprodané Lumbeho zahradě Pražského hradu. Tentokrát zavítá do prostor moderního Fora Karlín, kde zahraje hity plné nostalgie i nové skladby. „Nesmírně se těším, až znovu vyrazím na turné,“ svěřuje se zpěvák – a my dodáváme, že vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketmaster od 1. září od 10:00.

K tomuto vystoupení dojde v rámci propagační šňůry Bluntova nového alba Who We Used To Be, co vyšlo 27. října. „Moc jsem si užil jeho psaní a nahrávání. Některé skladby vás bezpochyby zvednou na nohy a neubráníte se tanci,“ láká Blunt své příznivce. A nejde jenom o plané sliby – taneční je už jeho první singl Beside You.   

Video
Video se připravuje ...

James Blunt láká na svůj koncert! Archiv

Absolvent vojenské akademie, který sloužil například v Kosovu, debutoval po odchodu z armády s albem Back to Bedlam (2004). Deska dodnes patří v Británii do dvacítky nejprodávanějších nahrávek všech dob a zpěvák za ni získal ocenění Brit Awards, MTV Europe Music Awards a pět nominací na ceny Grammy.

Úspěšné bylo i jeho další album All the Lost Souls (2007) se singlem 1973, který obsadil první příčku hitparádových žebříčků ve více než 20 zemích. K České republice má blízko i z trochu osobnějších důvodů – v minulosti tvořil několik let pár s půvabnou českou modelkou Petrou Němcovou (44). Dnes je ženatý s britskou aristokratkou Sofií Wellesleyovou (40), se kterou má dva syny.

Fotogalerie
23 fotografií