Nedávno se blondýna odmlčela na sociálních sítích, načež se rozhodla fanouškům své mlčení vysvětlit a vyložila karty na stůl: „Já žijuuuuu. Toto vám zabere 30 vteřin čtení (ano, je to dlouhé, já vím, ale teď nemůžu mluvit)... jsou to asi dva týdny, co jsem tu nebyla. Dva týdny nebýt na IG, to jsem zažila naposledy v roce 2014. Mám za sebou celkem zásadní operaci.“

Komička pak přiznává i to, že jí rozhodně do smíchu nebylo. Nemohla mluvit, ale ani pořádně »žít«, ale teď už se cítí líp. Pak přibližně popsala, s čím se vlastně léčí. „Měla jsem úplně ztlačenou dýchací trubuci, hlavně ve spánku jsem cítila, že neodpočívám, ale většinou jsem celou noc lapala po dechu a znova a znova se přidušovala (apnoe). Bylo velmi nepříjemné s tím žít a hlavně bylo riziko, že s tím ani dlouho žít nemusím, protože když se vám neokysličuje mozek, marně budete meditovat a mantrovat,“ vysvětlovala Evelyn, vlastním jméne Eva Kramerová.

„Bylo třeba posunout obě čelisti dopředu, aby vznikl prostor, takto to popisuji já jako laik. V překladu - přes hlavu mi přejel vlak, zlámal mi kostičky, něco se přišroubovalo a mně se teď dobře dýchá,“  doplnila slovenská stand up komička a herečka, kterou jsme kromě Jedeme na teambuilding mohli vidět také v LOVEní.

V příspěvku také zmiňuje, že zákroku se velmi bála, ale ve výsledku byla operace menším rizikem, a tak do toho šla. „A musím říct, že navzdory, že je toho diskomfortu habaděj, mám pocit, že jsem se konečně NADÝCHLA,“ dodala na instagramu a poděkovala lékařům za fantastický přístup a skvěle odvedenou práci.

Obstrukční spánková apnoe

Obstrukční spánková apnoe je typ spánkové poruchy, která nastává, když se dýchání během spánku opakovaně přerušuje kvůli částečnému nebo úplnému uzávěru dýchacích cest. Během epizod apnoe se kyslík nedostává do plic, což může vést k probuzení jedince. Nemoc je spojena i s dalšími různými zdravotními problémy, včetně vyššího rizika srdečních onemocnění, mozkových příhod, hypertenze a diabetu. 

Video
Video se připravuje ...

Vnadná komička Evelyn kyne v karanténě! Který fešák si ji vykrmuje? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram