Letošek byl pro herce Vina Diesela notně úspěšný. Premiéru měly hned dvě veleúspěšné filmové série, kterých je součástí - marvelovští Strážci galaxie 3 a akční Rychle a zběsile 10. Jenže závěr roku mu notně zhořkne kvůli soudním tahanicím s Astou Jonassonovou, kterou měl před lety sexuálně napadnout.

Mladou ženu najala hercova produkční společnost, aby mu dělala osobní asistentku. Diesel měl onu osudnou noc pařit v klubu s hosteskami, odkud pak odešel jen s Jonassonovou, kterou poprosil, aby jej doprovodila do hotelu St. Regis pod záminkou útěku před paparazzi. V hotelovém apartmá se pak údajně herec na asistentku vrhnul.

Podle obžaloby ji měl chytnout za zápěstí a stáhnout na postel, vyhrnout jí šaty, stahovat prádlo, osahávat v rozkroku a líbat na prsou. „'Ne' pro něj nebyla odpověď,“ uvedla asistentka. I když Diesela žádala, aby přestal, jeho chtíč byl silnější. „Bála se nadřízeného důrazněji odmítnout ve strachu o svou bezpečnost a také práci,“ uvádí právní zástupce Jonassonové.

Podle výpovědi ji pak Diesel přitlačil ke zdi, stáhl si trenky a vrazil jí do ruky ztopořený penis a nechal se uspokojit. Se zavřenýma očima prý už jen poslouchala jeho sténání a modlila se, aby se konečně ukojil a peklo skončilo. „O tomhle se nikdo nedozví ani Ň!“ sykl prý, když si natáhl boxerky a odkráčel.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Rychle a zběsile 10 je stupidní, shodují se kritici pdc, klb, Marek

Jen několik hodin po napadení prý dostala asistentka padáka. Po devíti dnech v práci! „Vaši pomoc již nebudeme potřebovat,“ sdělili jí suše. Po incidentu 13 let mlčela, protože podepsala dohodu o mlčenlivosti a obávala se vlivu Diesela v Hollywoodu. Navíc jako imigrantka žije v USA jen díky zelené kartě... Veřejně promluvit se rozhodla až v době, když načerpala odvahu díky hnutí #MeToo.

Vedle sexuálního napadení žaluje Diesela také za neoprávněné ukončení pracovního poměru a nepřátelské pracovní prostředí. Vin Diesel se proti obvinění bývalé asistentky důrazně ohradil a říká, že o tomto 13 let starém tvrzení slyší poprvé. Podle jeho právníka má herec důkazy, které vyvrací dle jeho názoru zcela obskurní žalobu...

Fotogalerie
31 fotografií