„S velkou lítostí informujeme laskavé publikum, že koncert (Patti Smithové) naplánovaný na dnešek 12. prosince  ve 21 hodin neproběhne kvůli náhlé nemoci, která umělkyni postihla,“ oznámilo Teatro Duse na instagramu. „Všem se omlouváme za nepříjemnosti způsobené touto zprávou. Umělci přejeme brzké uzdravení,“ doplnilo později divadlo.

Italské turné legendární zpěvačky začalo 28. listopadu v Anconě, ve čtvrtek měla vystoupit v Teatro Malibran v Benátkách. Koncem měsíce se pak měla objevit na svých výstavách v Chicagu a New Yorku, jak informoval magazín People.

Patti Smithová je známa jako „vysoká kněžka punkové poezie“ a v roce 2007 byla uvedena do síně slávy rokenrolu. Na newyorské punk rockové scéně se objevuje už od 70. let.  Kromě mnoha hitů, mezi něž patří například Because the Night nebo People Have the Power, publikovala i sbírky poezie a v roce 2010 napsala knihu Just Kids, která  dokonce získala ocenění National Book Award za literaturu faktu.

„Tolik povolání, proč bych se nemohla držet jednoho? Prostě nemůžu. Je to legrační, protože čas od času někdo velmi hezky řekne, že mám všechny tyhle různé způsoby vyjadřování, jsem renesanční žena, ale spíš myslím, že jsem opravdu všeuměl,“ vysvětlila v roce 2022 pro Harpers Bazaar, proč se věnuje umění v tolika různých odvětvích a nezůstala pouze u jednoho.

Video
Video se připravuje ...

Přání knížete splnili. Poradce Pavla bez prověrky? A Cibulkovou chtěli zabít Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
16 fotografií