Herečka, která se mimo jiné proslavila postavou Lucy v Teorii velkého třesku, zprávu zveřejnila v sobotu na svém tiktoku. „Jsem v nemocnici, protože jsem včera podstoupila operaci rakoviny plic. Našli to velmi brzy,“ řekla na videu.

»Vyndali to a jsem v pořádku!«

„Je to fakt divné, protože jsem nikdy v životě nevykouřila jedinou cigaretu, takže chápete, bylo to překvapení. Ale hádám, že se to prostě stává. Ta nejlepší zpráva je, že to podchytili brzo, vyndali to a jsem v pořádku,“ popsala na videu, které ji zachycuje přímo v nemocnici. Na záběrech je například vidět, jak přechází po nemocniční chodbě a za sebou si veze stojan s infuzí. 

„Na pár týdnů asi zpomalím, ale pak se vrátím do práce,“ řekla s tím, že už se nemůže dočkat, až zase začne malovat. „Proč pořád mluvím... protože jsem sjetá!“ usmála se na závěr a fanouškům ukázala palec nahoru. 

Pravdu odhalil krevní test

V komentářích jí lidé vyjádřili podporu. Kdosi se zeptal, co ji vlastně k lékařům přivedlo a zda pociťovala nějaké problémy. „Měla jsem v krvi vysokou hladinu C-reaktivního proteinu, což naznačovalo velký zánět. Tak jsem šla na preventivní prohlídku k lékaři, který udělal pár skenů. Vyfotil mi srdce a tak objevil skvrnu na plicích,“ popsala herečka. 

Tichý zabiják

Rakovina plic je jedním z nejčastěji diagnostikovaných nádorových onemocnění v České republice. Je velmi nebezpečná zejména tím, že pokud se neléčí včas, rozšíří se do dalších tkání. Každý rok ji lékaři najdou šesti tisícům lidí a pět tisíc na ni zemře.

Hlavní příčinou u většiny pacientů bývá kouření, nemoc se ovšem nevyhýbá ani nekuřákům. K jejímu rozvoji může přispět i tzv. pasivní kouření neboli vdechování kouře v přítomnosti kuřáků, vdechování nebezpečných látek na pracovišti, pobyt ve znečištěném ovzduší nebo vystavení radonu.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
50 fotografií