Zpěvačka Barbara Haščáková věděla, že umírá. Jedna z posledních zpráv, kterou odeslala začátkem listopadu, byla plná bolestných slov.

Sotva žiju. Umírám. Nemám ani vodu. Včera jsem byla plavat, ale dnes nevím, co bude. Není to dobré,“ nahrála v hlasové zprávě zpěvačka 5. listopadu, napsal server Plus 7 Dní. Muzikantka na Floridě, kde žila, neměla dostatek peněz na léčbu. V rodném Slovensku se ale léčit nechtěla. 

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Karin Ann: Propaguje lásku mezi dvěma ženami! Markéta Reinischová

Barbara Haščáková zemřela 22. listopadu v důsledku náhlé cévní mozkové příhody. Smutnou zprávu potvrdil její bratr Andrej Haščák pro TASR v neděli 3. prosince.

Smrt zpěvačky zasáhla i skupinu Maduar. „Je velmi tragické, že s Barbarou se už nebudeme moci nikdy setkat na jednom pódiu. Je to však jakási zvláštní hra osudu, že jsme ji ztratili právě v době, kdy dotahujeme práce na naší příští koncertní šňůře, na které jsme prostřednictvím Laterny Magiky – technologii umožňující spojit živý koncertní projev s filmovou produkcí na velkoplošných LED obrazovkách – plánovali přinést všechny naše bývalé členy a spolupracovníky na jedno pódium a odehrát naše hity v původních sestavách i s originálními hlasy, včetně Barbary,“ uvedl Ladislav Matyinko, zakládající člen Maduaru.  

Muzikanti z kapely se rozhodli, že z části koncertních příjmů vytvoří fond, který použijí na zavěšení pamětní tabule v Košicích na místě spjatém s Barbarou, a ve spolupráci s košickými konzervatořemi zrealizují pěveckou soutěž na podporu mladých talentů, nesoucí její jméno.

Při vytvoření pamětní tabule bychom rádi oslovili Barbařina bratra Andreje, aby se spolupodílel na jejím výtvarném ztvárnění i výběru místa. Dovedeme si představit budovu ZUŠky, kterou navštěvovala, nebo košický Kulturpark, který je aktuálně centrem kultury této východoslovenské metropole. Rovněž chceme finančně přispět a organizačně pomoci s realizací prvního ročníku talentové soutěže, která by pokračovala i v následujících letech, a podpořit tak nejen mladé pěvecké talenty, ale zachovat tím Barbařinu památku pro další pěvecké generace jak v Košicích, tak na celém Slovensku," dodali.

Fotogalerie
19 fotografií